субота, 16 липня 2016 21:35

У Києві пограбували голову правління Transparency International Україна

У Києві пограбували голову правління Transparency International Україна
Фото: hromadskeradio.org

У ніч на 16 липня в Києві на Подолі скоїли подвійний напад з пограбуванням на Андрія Марусова — голову правління українського відділення міжнародної антикорупційної організації Transparency International. Злочинці викрали документацію та архів організації.

Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Transparency International.

За словами Андрія Марусова, крадій спочатку звернувся до нього на ім'я і, дочекавшись зручного моменту, викрав сумку з ноутбуком ТІ Україна, де зберігався архів документів за останні роки діяльності організації. За викликом прибув автомобіль з патрульною поліцією, однак, коли просто на їх очах стався напад ще одного злочинця на Андрія Марусова, вони просто спостерігали, не намагаючись його захистити.

Під ранок, повертаючись із поліцейського відділку, Андрій зазнав ще одного нападу: злочинець намагався відібрати у нього фотоапарат, яким було сфотографовано попередніх нападників. Одне пограбування та два напади за ніч — це не схоже на збіг обставин.

"Я схильний розцінювати подію як грубий тиск на українське відділення Transparency International у зв'язку з нашою принциповою антикорупційною діяльністю. Минулого тижня ТІ Україна спільно з британським відділенням організації провела семінар за участі міжнародних експертів із впровадження незалежного антикорупційного суду і громадського моніторингу корупції у сфері оборони. Крім цього, днями ми виступили з критичною заявою, у якій засудили відновлення на посаді військового прокурора Костянтина Кулика, який підозрюється Національним антикорупційним бюро в незаконному збагаченні. Таким чином, ми багато для кого незручна організація", — повідомив Андрій Марусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи проти Януковича не рухаються з місця - Transparency International.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пограбували голову правління Transparency International Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути