середа, 22 травня 2013 10:48

"Свободівці" знову виламали двері Київради

У залі Київради четверо депутатів ВО "Свобода" виламали двері. Це сталося перед початком сесії після брифінгу секретаря Київради Галини Гереги . Четверо нардепів на чолі з Ігорем Мірошниченком та Андрієм Іллєнком, разом з помічниками та громадськими активістами, прийшли, аби проконтролювати голосування земельних питань міськими депутатами.

Депутатів Верховної Ради охорона пропустила, але їхніх помічників — ні. Тоді "свободівці" вирішили взяти штурмом двері сесійної зали.

Троє міліціянтів, які стояли на вході, не змогли стримати натиск нардепів та їх помічників, і ті, штовхаючи, просто виламали двері до сесійної зали із криками "Виконуйте закон про місцеве самоврядування!".

"Нардепи та їх помічники виламали двері Київради. Зараз ми будемо шукати винних, а також тих, хто оплатить пошкодження", — сказав начальник охорони Олександр Іващенко.

Андрій Іллєнко щодо штурму сказав наступне:

"Київрада вже не є легітимним ораганом, а перетворюється на узурпаторське збіговисько. Це остання сесія, дерибан, коли вони сотні земельних комунальних питань винесли на сесію, для того щоб останній раз продерибанити Київ в стилі Льоні Черновецького. Сьогодні група нардепів та громадських активістів прийшла на сесію Київради для того, щоб проконтролювати та подивитися в очі тим депутатам, які хочуть дерибанити Київ. Невідомо, на яких підставах Київрада раптом відмовилась пропускати до сесійної зали помічників нардепів, адже це прямо суперечить закону про місцеве самоврядування і статус помічника народного депутата. Консультант має право безперешкодно перебувати на сесіях місцевих органів самоврядування в Україні. Тому сьогодні невідомо на яких підставах міліція порушила усі ці закони, але справедливість відновлено. Зараз народні депутати, громадські активісти і помічники знаходяться у сесійній залі: ми будемо вимагати слова для виступу, щоб заявити про свою позицію та слідкуватимемо за персональним голосуванням. Сьогодні бачимо, що є певний переляк, але наша позиція проста — ми захищаємо інтереси киян."

На зауваження журналістів про те, що депутати та їх помічники зламали двері у Київраді, Іллєнко зауважив: "Поламані лише завіси, це чепуха. Скільки там потрібно відшкодувати? 200 гривень? Нема проблем — це ціна демократії."

 

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" знову виламали двері Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути