вівторок, 17 грудня 2013 20:46

Студентський кампус, склад продуктів - на що перетворили пам'ятники на Майдані Незалежності
7

Вже 26 днів триває протест на Майдані Незалежності та Хрещатику у Києві. На території, яку зайняли мітингувальники розташовано кілька відомих на всю країну пам'ятників. Gazeta.ua вирішила подивитись, як учасники протестів пристосували пам'ятники на Майдані Незалежності.

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

Лядські ворота — брама, що містилась в районі сучасного майдану. Її було зруйновано під час штурму Києва татаро-монгольським військом хана Батия. Арку мітингувальники перетворили склад для продуктів. Поруч працює кухня, яка варить борщ чи куліш. Також це місце для збору тих, хто загубився, про що повідомляє великий плакат на горі.

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

Пам'ятник Нульовий кілометр біля Головпоштамту став місцем збору студентів. Поруч організували студентський кампус, куди можуть звертатись за допомогою тільки студенти.

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

Колони Головпоштамту після Помаранчевої революції 2004 року засклили. На них збереглись написи тих часів з гаслами та підписами. У 2010 році написи частково зафарбували, але все таки частину залишили. Сьогодні це місце для оголошень - тут можна знайти попутників, щоб поїхати додому чи знайти місце для ночівлі.

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

Козаку Мамаю, що біля консерваторії, на списа причепили український прапор, а у руки запхнули прапор ЄС. Попри протести, навколо нього і далі товчуться кілька чоловік, які пропонують сфотографуватись з голубом чи мавпочкою.

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

Монумент Незалежності став один з символів, чому з'явився Євромайдан. Саме біля його підніжжя "Беркут" жорстоко побив та розігнав студентів. Сьогодні у підніжжя пам'ятника розташовується громадський актив Євромайдану. На вершині кілька разів встановлювали прапори України та ЄС, але їх здувало вітром.

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

Пам'ятник засновникам Києва з початку протестів завісили прапорами України та ЄС. Кий, Щек, Хорив та Либідь тримають стяги руками, ногами, запхані їм за пазуху та намотані до лука.

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

У фонтанах, що у самому серці Майдану Незалежності тепер стоять намети. На перших порах це були збиті наспіх будки з целофану та дерева. Тепер це юрти, в яких можуть розміститись до десятка людей.

Зараз ви читаєте новину «Студентський кампус, склад продуктів - на що перетворили пам'ятники на Майдані Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути