вівторок, 04 лютого 2014 09:59

Сьогодні Київрада прийме бюджет міста на 2014 рік

Сьогодні Київрада прийме бюджет міста на 2014 рік
Фото: УНІАН

Сьогодні о 10.00 Київравда розпочне розгляд Програми економічного та соціального розвитку та Бюджету міста на 2014 рік. Засідання проходить у приміщенні Печерської райдержадміністрвції за адресою Суворова, 15. Біля будівлі вже зібралося близько півсотні бюджетників: медики та освітяни. Більшість із них - жінки у норкових шубах.

"Нам сказали сьогодні сюди прийти на 9 годину, відстоювати прийняття бюджету. Скільки стоятимемо - не знаємо, але одягалися тепло - каже жінка у сірій норковій шубі. Працює у школі, у якій - не уточнювала.

Також прийшло кількасот протестувальників від "Свободи", "Удару" та "Батьківщини". Тримають транспаранти "Києву - легітимну владу!". Також підвезли підсилювальну апаратуру.

Зараз до зали засідань заходять народні депутати та депутати Київради. На другий поверх піднявся новий голова КМДА Володимир Макеєнко, Галина Герега вже в залі. Слідом за головою КМДА пройшли депутати від "Свободи" Ігор Мірошниченко та Андрій Іллєнко. Макеєнко їх пропустив і запросив до зали.

На порядку денному - чотири питання: спершу розглядатимуть проект рішення програми економічного і соціального розвитку. Потім розглянуть бюджет і, після обговорення та внесення поправок, голосуватимуть обидва документа в цілому.

Перед засіданням прес-секретар Галини Гереги - Юлія Чудновець - пояснила, що зазвичай Київрада приймає такі важливі питання протягом 2 днів, але сьогодні діє за скороченою процедурою.

"За законом, останній термін, коли місцева рада може прийняти бюджет - 4 лютого. Якщо не встигає зробити цього - то, згідно закону, перший квартал місто житиме без бюджету - за 1/12 старого бюджету. Зазвичай процедура проходить так: бюджет та програму соціально-економічного розвитку приймають за 2 дні. В перший день їх розглядають і обговорюють. Потім бюджетна комісія вносить поправки. На другий день - програму та бюджет голосують в цілому", - сказала Юлія Чудновець.

Зі слів Гереги, спрощена процедура передбачена частиною 16-ю ст. 38 регламенту Київради і пропозиції депутатів щодо коригування бюджету внесені до його тексту.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Київрада прийме бюджет міста на 2014 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути