вівторок, 09 липня 2013 05:43

"Що це ви тут винюхуєте?" — Екологи виявили на Трухановому острові "прихватизовану" ділянку

Національний екологічний центр України (НЕЦУ) звернувся до КМДА, МВС та прокуратури з вимогою розслідувати привласнення невідомими особами земельної ділянки із виходом до Дніпра на Трухановому острові.

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua представники НЕЦУ, на Трухановому острові, неподалік споруджуваного Подільського мосту, невідомі привласнили чималу земельну ділянку, прихопивши частину берегової смуги.

За їхньою інформацією, навколо ділянки встановлено суцільний металевий паркан висотою у 2 метри та змонтовано ворота, в'їзд крізь які ретельно охороняється від сторонніх осіб.

  Підозрілий паркан
Підозрілий паркан

Територію всередині периметру патрулюють особи "характерної зовнішності", що час від часу виїжджають з воріт на квадроциклах та пильно слідкують за тим, аби біля паркану не було нікого зайвого.

Коли представники Національного екологічного центру спробували сфотографувати ззовні паркан, до них підійшли двоє молодиків та змусили забратись зі словами: "А що це ви тут винюхуєте? А ну, геть звідси!"

Опитані екологами перехожі на Труханівській вулиці стверджують, що за парканом невідомі вирубують дерева та споруджують плавучі і стаціонарні котеджі. Водночас, кому належить будівництво — ніхто сказати не може.

"Підтверджує незаконність будівельних робіт на цій території також інформація, розміщена на Публічній кадастровій карті. Якщо вірити документу, то на зазначеній території жодна фізична чи юридична особа земельних ділянок у власність не отримувала", - розповів еколог Олександр Соколенко.

Як наслідок, Національний екологічний центр України звернувся до КМДА із запитом, на якій підставі та з якою метою невідомі встановили паркан на Трухановому острові. Також екологи написали звернення до МВС та прокуратури з проханням дати правову оцінку діям осіб, які привласнили земельну ділянку.

Зараз ви читаєте новину «"Що це ви тут винюхуєте?" — Екологи виявили на Трухановому острові "прихватизовану" ділянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути