середа, 28 грудня 2016 11:25

Слід провокаторів: адвокат опублікував позицію орендаря землі на ринку "Харківський"

Слід провокаторів: адвокат опублікував позицію орендаря землі на ринку "Харківський"
Фото: cripo.com.ua

Конфлікт на ринку "Харківський" спровокований невеликою групою підприємців і головою громадської організації "Вільна профспілка підприємців України". Про це 27 грудня повідомив у Facebook адвокат, що представляє інтереси ТОВ "Козак" Олександр Калюжний".

За словами адвоката, конфліктна ситуація навколо столичного ринку "Харківський" створена штучно, а будь-який спір має вирішуватися виключно в правовому полі.

"Щодо ситуації з ринком "Харківський". Усе дуже просто: ділянка землі, на якій розташований ринок, перебуває в довгостроковій оренді, і все права користування належать ТОВ "Козак". Протягом майже 15 років на зазначеній ділянці землі розташовувалися радіоринок і ринок господарських товарів. Підприємство має повний пакет документів, що регламентують його діяльність. Усі приміщення на території даної земельної ділянки належать на правах приватної власності ТОВ "Козак". Підприємство прийняло рішення реконструювати цю територію з метою подальшого розвитку бізнесу. Адміністрація ринку провела переговори з підприємцями, які орендують торговельні місця. Значна частина людей підписала меморандум про співпрацю, згідно з яким частина підприємців перейшли на нові торговельні місця на цьому ж ринку, а решта переїхали на прилеглі ринки Дарницького району. Між підприємцями та підприємством укладені договірні відносини, у які ніхто, крім сторін, не має права втручатися. Будь-які спори між сторонами повинні вирішуватися шляхом переговорів або в судовому порядку", - написав адвокат.

Крім того, Олександр Калюжний зазначив, що безпосередній конфлікт розгорівся після того, як у відносини між господарями ринку і підприємцями втрутилася третя сторона в особі Вільної профспілки підприємців України.

"Активна група людей почала блокувати роботу на ділянці ринку, який весь час був пустирем і на якому була розташована парковка, і всіляко заважати. Керувала цією групою Валентина Коробка, голова громадської організації "Вільна профспілка підприємців України". Вона запропонувала підприємцям допомогу - представляти їхні інтереси за "винагороду", яку вона завуальовано називає "членськими внесками". В інтернеті є відеоролик, знятий підприємцями ринку "Харківський". На відео Коробка за 100 гривень на місяць з кожного підприємця обіцяє захищати їхні інтереси, хоча не говорить, у який спосіб і буде чи це законно. Підприємці запитують її, чому вона збирає у людей гроші, якщо ще нічого не зробила. Люди висловлюють недовіру і називають її аферисткою. Однак їй вдалося переконати 7 осіб (із загальної кількості на ринку понад 300) провести збори, обрати собі голову і заступника. У Коробки ніякого нотаріального доручення на представлення фізичних осіб - підприємців просто немає! Хоча вона запевняє людей, що відповідно до статуту її організації може це робити без перешкод і на свій розсуд. Між підприємством і підприємцями виключно договірні відносини, але ніяк не трудові. Однак Коробка переконує людей, що її профспілка буде захищати їхні трудові права, тобто право на працю, і що саме це право у них намагається забрати адміністрація ринку. А насправді позбавити СПДшніка права на працю неможливо, оскільки він може його реалізовувати на свій розсуд, вибираючи для роботи будь-яке торговельне місце".

Аналізуючи дії цієї організації та її безпосереднього керівника, адвокат висловив припущення щодо їхньої зацікавленості в цьому конфлікті, заявивши: "У п'ятницю жоден МАФ на ринку, що належить підприємцям, не знесений! Це легко довести, досить знайти в інтернеті фото і відео ділянки до так званого масового знесення та після! Одразу зрозуміло, що заява Коробки про знесення МАФів та ринку дуже вигідно виглядає в заголовках інтернет-видань. Проте ні КМДА, ні Київпарксервіс, ні Київавтодор, ні "благоустрій "до цієї ділянки землі точно стосунку не мають. Коробка, щоб привернути увагу людей, попіаритися, кричить про якісь комунальні служби, хоча для таких звинувачень немає підстав. Весь конфлікт на ринку "Харківський" спровокований невеликою групою підприємців і Валентиною Коробкою із власних корисливих мотивів".

Нагадаємо, вранці в п'ятницю, 23 грудня, в Дарницькому районі столиці стався конфлікт на ринку "Харківський", який переріс у відкрите протистояння.

Зараз ви читаєте новину «Слід провокаторів: адвокат опублікував позицію орендаря землі на ринку "Харківський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути