четвер, 19 січня 2017 13:35

Керівника Музичного театру підозрюють у розкраданні коштів

Керівника Музичного театру підозрюють у розкраданні коштів

Подільський райсуд Києва відсторонив від посади підозрюваного в розкраданні бюджетних коштів головного балетмейстера Київського муніципального академічного театру опери й балету для дітей і юнацтва.

Про це інформує прокуратура Києва.

"Ухвалою слідчого судді Подільського райсуду Києва підозрюваного відсторонили від посади", - йдеться в повідомленні.

З березня 2012-го по листопад 2015 року головний балетмейстер театру примушувала артистів балету брати участь у нелегальних закордонних гастролях без укладання відповідних договорів з театром та артистами.

Артистів змушували оформлювати відпустки без збереження зарплати. Інакше їх погрожували звільнити або не внести до складу постановочних груп і виконавців.

Безоплатно під час закордонних гастролей використовували декорації, костюми та реквізит, що належать театру та є комунальною власністю.

"Загалом діями вказаної службової особи артистам і бюджету Києва спричинили шкоду на понад мільйон гривень", - йдеться в повідомленні.

Балетмейстеру театру повідомили про підозру за зловживання службовим становищем, грубе порушення угоди про працю та службове підроблення.

Досудове розслідування триває.

Прокуратура ініціювала проведення ревізії фінансово-господарської діяльності театру за період перебування на посадах підозрюваних осіб та призначила низку експертиз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні все вкрадено у повній відповідності до закону"

З 5 січня набув чинності закон про Вищу раду правосуддя. За ним електронні декларації не будуть заповнювати керівники закладів та організацій у сфері соціального обслуговування, для яких це — основна робота. Також працівники центрів, які працюють з інвалідами, дітьми-інвалідами, ветеранами війни та атовцями.

Звільнили від декларування й керівників лікарень, фахівців сфери освіти і науки. Окрім них, працівників культури, мистецтв, фізичної культури і спорту, установ відновлення та збереження національної пам'яті й національно-патріотичного виховання. Вони мали подати електронні декларації до 1 квітня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Керівника Музичного театру підозрюють у розкраданні коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути