субота, 28 лютого 2015 10:00

Помічником депутата можна стати за 5 тисяч гривень

Помічником депутата можна стати за 5 тисяч гривень

У столиці в січні відкрили курси "Помічник народного депутата". Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Артем Давидюк, менеджер київського кадрового агентства.

"Попит на такі курси невеликий, але учні є, - розповідає Давидюк. - Навчальний центр бере 5 тисяч гривень за семестр. Навчання триває 2 місяці. Викладають основи політичної діяльності і документообігу, вчать працювати над іміджем політика, з запитами громадян і законодавчими ініціативами народного депутата".

За словами менеджера-кадровика, організатори курсів обіцяють двотижневе стажування у Верховній раді і житло для іногородніх. Лекції читають депутати і політологи.

Можна вчитися вранці або ввечері, популярні – курси вихідного дня.

"Раніше навчальні центри, аби заохотити, обіцяли допомогу з працевлаштуванням, - розказує Артем. - Тепер фірми скорочують штат і не потребують нових кадрів. Тому наївно розраховувати, що після курсів вас візьмуть з руками і ногами".

Крім цього, популярністю у столиці користуються курси для програмістів і маркетологів, фахівців зі страхування і менеджерів зі збуту.

"Багато людей зараз попали під скорочення і змушені шукати нову роботу, перевчатися чи йти на курси підвищення кваліфікації, - говорит менеджер. – Є такі, що звільняються самі, бо хочуть заробляти більше. Знаю киянку, яка у 42 роки покинула роботу в жеку і пішла вчитися на менеджера з продажів. У листопаді торік колишній інженер Ігор з Борисполя у 36 років вирішив вчитися на програміста. На мови програмування активно записується молодь. Але без досвіду роботу знайти важко".

На ринку у дефіциті – спеціалісти робітничих професій. У Києві не вистачає слюсарів, токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, мулярів, штукатурів. Є попит на менеджерів зі збуту, фахівеців зі страхування, водіїв, інтернет-маркетологів, веб-програмістів і програмістів 1С. Без роботи сидять працівники готельно-ресторанного бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Помічником депутата можна стати за 5 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути