вівторок, 17 січня 2017 12:05

Пояснили причину задимлення в столиці

Пояснили причину задимлення в столиці
фото: Facebook.com

Причиною диму і смороду в столиці є погодне явище.

Про це інформує прес-служба Київської міськадміністрації.

"У столиці спостерігають метеорологічну димку. Туманність над територією Києва спричинило зниження температури повітря та підвищення вологості. Також атмосферні викиди, вихлопні гази", - йдеться у повідомленні.

Головне управління Держпродспоживслужби зараз визначає, чи наявні в повітрі шкідливі речовини.

"Лікарі радять у такий період обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі вранці. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок. За можливості, використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря", - розповіли в КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрон зняв задимлений Київ із висоти пташиного польоту

Держслужба з надзвичайних ситуацій не підтверджує пожеж у місті чи на прилеглих територіях та загорянь на сміттєвих полігонах.

"Це погодні умови, коли усі дими і викиди не піднімаються вгору, а накопичуються в приземному шарі атмосфери", - пояснив Роман Ткачук із управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА.

Причиною цього він назвав різні котли. опалювальні установки і каміни, які використовують кияни.

Така ситуація стала можлива внаслідок збігу обставин: життєдіяльності великого міста та синоптичних умов, пояснила синоптик Наталка Діденко в Facebook.

"Температура у приземному шарі низька, спостерігається інверсія, адже мороз сягає -6 -8 градусів, вітру практично немає - штиль. Вгору повітря не рухається, ніби застигло, а разом з ним застигли усі продукти згорянь від автомобілів, роботи котлів і різноманітних опалювальних систем", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столицю затягло імлою

Від вечора 16 січня Київ та область накрило димом. Це обговорювали користувачі соцмереж. Припускали, що це пов'язано зі сміттєспалювальним заводом.
Зараз ви читаєте новину «Пояснили причину задимлення в столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути