неділя, 01 січня 2017 12:06

Найгучніші пограбування "віпів" у Києві та області за рік

Торік у столиці здійснили серію пограбувань колишніх чиновників, суддів та футболістів. Востаннє такий сплеск криміналітету по відношенню до "віпів" був шість років тому, відзначають експерти.

Gazeta.ua відібрала найгучніші пограбування за минулий рік у Києві.

18 лютого невідомі обікрали будинок нардепа Сергія Тарути, колишнього голови Донецької облдержадміністрації. Забрали його особисті речі, банківські картки. Вкрали понад 2 тис. євро, 2,5 тис. доларів, майже 15 тис. грн. Господар у цей час спав.

Автор: ТСН
  Пограбований будинок екс-міністра транспорту Йосипа Вінського
Пограбований будинок екс-міністра транспорту Йосипа Вінського

Четверо невідомих побили і пограбували колишнього міністра транспорту Йосипа Вінського у селі Новосілки Вишгородського району Київської області. Це сталося в п'ятницю 19 лютого. Про це розповів представник Нацполіції в Київській області Микола Жукович.

"Кілька невідомих осіб в чорній уніформі увірвалися у двір до господаря, там почалася бійка, його побили, затягли в будинок. У будинку перебувала дружина, її поклали обличчям на підлогу, і 30-40 хвилин нишпорили домом", - розповів Жукович.

Зловмисники знайшли кілька сейфів, які зуміли відкрити. Ними викрадена сума близько 100 тисяч гривень і золоті дорогоцінні вироби.

Вінському зламали два ребра.

Відкрили кримінальне провадження за статтею "розбійний напад". Нападникам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кількість злочинів з використанням вогнепальної зброї в Україні зросла в чотири рази" - експерт

8 серпня у Києві пограбували квартиру колишнього міністра оборони Олександра Кузьмука на вулиці Тургенівській у центрі Києва. У цьому помешканні він проживає з дружиною понад 20 років.

"Крадіжка була зі зламом. Досить оперативно спрацювали. Брали в основному дрібні речі й верхній одяг", – сказав Кузьмук.

Злодії не взяли його коштовну колекцію годинників.

Поліція затримала злочинців, які пограбували суддю Вищого господарського суду України. Розбійний напад стався в ніч на середу, 24 серпня, у приватному будинку в Подільському районі. Увірвалися 7 осіб у масках, темному одязі. Вони побили господаря будинку, після чого зв'язали подружжя і, погрожуючи зброєю, стали вимагати гроші. Зловмисники забрали із собою близько 20 тисяч доларів, ювелірні вироби.

Коли бандити ще перебували в будинку, в приміщення з вулиці зайшли охоронець і прибиральниця, які працювали тут. Бандити зв'язали їх і замкнули в одній з кімнат, після чого зникли. Охоронцеві в результаті вдалося звільнитися і викликати правоохоронців.

Завдяки оперативно-розшуковим діям, поліція затримала підозрюваних у зухвалому нападі. Вік затриманих - від 25 до 40 років, деякі з них раніше сиділи за грабіж.

Автор: "112 Україна"
  Пограбований будинок Мальвіни Данилової
Пограбований будинок Мальвіни Данилової

Суддя Вищого господарського суду України Мальвіна Данилова заявила, що 12 листопада її пограбували на півмільйона доларів в її будинку під Києвом. Маєток, де сталося пограбування, не вказаний в декларації судді.

Троє озброєних людей увірвалася до помешкання, де на той момент перебувала суддя та її цивільний чоловік. Викрали гроші, які, за її словами, належать йому.

"Вони стежили, знали, що я зустрічаюся з цим чоловіком. Знали, коли я приїжджаю до нього, шукали мою сумку. Зв'язали нас, обличчям в подушку. Затвор пересмикнули", - розповіла суддя.

За її словами, напередодні над будинком літали дрони.

В е-декларації Данилової зазначено, що вона володіє квартирою на 112 кв. м в Києві і двома в Харкові - на 112 кв. м, 379 кв. м.

Також у неї ділянки в Київській області на 1503 кв. м, Харківської обл. - на 644 кв. м, там же дачний будиночок.

З автомобілів у судді Mersedes Bens E250 2011 випуску. Доходи: 290 тис. грн зарплати, 13 тис. грн від викладацької діяльності в КНУ ім. Шевченко, 143 тис. грн від відчуження рухомого майна.

У її сина 640 тис. грн в готівці і 400 тис. грн оборотних активів.

У самої судді - 260 тис. грн в готівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартирних крадіжок побільшало на третину

7 жовтня 2016 екс-захисник збірної України та київського "Динамо" Владислав Ващук повідомив, що його будинок у Києві двічі грабували за останні два тижні.

"За останні два тижні мене двічі обікрали. Перший раз злодіїв, мабуть, злякав син, який несподівано повернувся додому. На місці злочину вони кинули залізний лом, і я вдячний богу, що мою дитину вони не чіпали. Другий раз був вчора. Мабуть, все ж вирішили довершити почате. Мільйонів у мене вдома, звичайно, вони не знайшли. Будинок перевернули, перерили всі речі", - написав футболіст на Facebook.

 

До квартири власниці мережі "Сана Хант" Оксани Хант-Мороз невідомі вдерлися 24 жовтня о 20:30. Із помешкання в Печерському районі вкрали понад мільйон доларів. Невідомі підібрали ключі, винесли 750 тисяч доларів і 300 тисяч євро.

Зараз ви читаєте новину «Найгучніші пограбування "віпів" у Києві та області за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути