субота, 19 грудня 2015 17:06

На всіх станціях київського метро можна розплатитися банківською карткою

На всіх станціях київського метро можна розплатитися банківською карткою

Днями завершили встановлення терміналів, які приймають оплату за проїзд в метро банківськими картками MasterCard з технологією PayPass. Про це повідомляє офіційний сайт Київського метрополітену. В липні цього року банківськими картками можна було сплачувати на 17 центральних станціях.

Картки з технологією оплати без введення паролю PayPass випускають 17 українських банків. Тільки два з них мають бонусну програму. Один оплачує кожну десяту поїздку, інший повертає з кожної поїздки 50 копійок. Таким чином проїзд у середньому обходиться у 3,6 та 3,5 гривні відповідно замість 4 грн. при купівлі традиційного жетона.

Якщо купувати проїзний квиток на 50 поїздок, кожен проїзд обійдеться у 3,5 грн, місячний проїзний на 46 поїздок - 3,26 грн, такий самий на 62 поїздки - 3,06 грн.

"Проїзний на місяць для мене не варіант. Навіщо платити 4, якщо можна заплатити 3,5?", - написав про оплату метро картками в користувач Facebook Dmitry Khranovsky.

Також термінали приймають оплату й з чипів NFC в смартфонах та розумних годинниках.

"Все чудово та дуже зручно, але треба, щоб в районі турнікетів був інтернет (edge хоч би). Справа у тому, що коли ти сплачуєш через NFC в телефоні, застосунок "Приват24" з'єднується з інтернетом, щоб провести оплату. І коли його немає, то стоїш, неначе дурник, чекаєш, поки він з'явиться", - зауважив Igor Kurylenko.

Користувачі вітають введення безготівкової оплати. Адже жетони не мають номерів, і проконтролювати їхній обіг неможливо.

"Нарешті бачу, що вирішують питання з легалізацією! Ніякої тобі готівки за незрозумілі жетончики! Все тільки Через транзакції! Так тримати!", - прокоментував у соцмережі користувач Olexandr Dub.

Нагадаємо, за листопад Київський метрополітен перевіз 41,5 млн. пасажирів, в середньому 1,4 млн за добу. Усього за 11 місяців 2015 року підземкою скористалося 441,7млн. пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «На всіх станціях київського метро можна розплатитися банківською карткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути