неділя, 26 червня 2016 16:58

На Майдані відбулась акція на підтримку ув'язнених Росією кримських татар
14

Сьогодні на Майдані Незалежності у Києві в рамках кампанії LetMyPeopleGo відбулась акція на підтримку 14 кримськотатарських політв'язнів, яких окупаційна влада звинуватила у тероризмі.

Приводом для проведення акції став день народження одного з політв'язнів – Еміра-Усеїна Куку, повідомляє "УНІАН".

Зазначається, що в акції взяли участь понад 100 осіб.

Організатори тримали плакати з написами: "Свободу політичним в'язням Кремля!" та "Бути кримським мусульманином – це не злочин".

Звільнений з російської в'язниці кримчанин Геннадій Афанасьєв також був присутній на акції. Він закликав усіх українців підтримати політв'язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прапор кримських татар замайорів у 20 країнах світу

Представники Меджлісу наголошували, що репресії проти кримських татар викликані тим, що вони не підтримали анексію Росією Криму.

Нагадаємо, всього у справі про тероризм та участь в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір", діяльність якої заборонена в РФ, проходять 14 кримських татар. Суд над чотирма з них у даний час триває у Ростові-на-Дону. Решта десятеро утримуються в СІЗО у Сімферополі.

За словами координатора кампанії LetMyPeopleGo Марії Томак, правозахисники свідомо уникають ярлика, який на обвинувачених намагається навісити ФСБ, про їх начебто належність до "Хізб ут-Тахрір".

"По суті, людей судять за кухонні розмови. Судячи з того, що озвучується в суді і прокуратурою, і те, про що говорять свідки, - це саме так", - зазначила правозахисник.

Адвокат Куку Олександр Попков наголосив, що правозахисна діяльність його підзахисного полягала в тому, що він був членом "контактної групи" з прав людини і займався справами про викрадення та зникнення кримських татар.

Раніше повідомлялось, що кримські татари, які проживають в Криму, мають передавати інформацію в МЗС, в тому числі через засоби масової інформації, про випадки дискримінації за расовою ознакою.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані відбулась акція на підтримку ув'язнених Росією кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути