Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2014 16:54

На День Незалежності зберуться близнюки у вишиванках

На День Незалежності зберуться близнюки у вишиванках
Фото: mydim.ua

Шостий "Всеукраїнський парад вишиванок" проходитиме у Києві на День Незалежності, 24 серпня. Цьогорічний захід називають парадом "єднання, гідності та незалежності", розповіли під час прес-конференції організатори заходу. 

Святковий фестиваль триватиме два дні - 23 та 24 серпня, розповідає Ігор Добруцький, засновник проекту Folk Ukraine. Сама хода розпочнеться на Контрактовій площі 24 серпня.

"На цій площі збирається 15 команд, 15 міст заявили про участь. Цього року поставили собі за мету показати сім'ю. Ця тема була заявлена ще півроку тому, і сьогодні як ніколи актуальна. Особлива увага приділятиметься українському весіллю. Наприклад, це буде експонування 9 арт-проектів, зроблених майстрами з різних міст. Назву матиме проект "Нова казка". Ще одна з цікавинок - весільний наряд нареченої, у якому буде вінок зі стрічками близько 15 метрів - їх нестимуть учасники святкової ходи Андріївським узвозом. Буде арт-проект зі скринями: різні регіони розмальовуватимуть скрині з приданим", - говорить Ігор Добруцький.

У другий день фестивалю проводитиметься багато конкурсів, кілька з яких пройдуть уперше, каже керівник "Параду Вишиванок" Юлія Яткевич:

"Команди настільки захотіли брати участь у фестивалі, що цього року для "Параду вишиванок" довелося збільшити кількість конкурсних днів - це 23 і 24 серпня. 23 серпня буде офіційне відкриття, презентація традиційних українських весіль, півфінал цієї презентації пройде на території Національного заповідника "Софія Київська". 24 серпня, на День Незалежності, окрім самої ходи, відбудеться кілька конкурсів. Це конкурс вишиванок серед чоловіків, жінок та дітей, конкурс "Українська скриня", про який вже згадувалося, конкурс українського вінка, весільного короваю. Уже зареєструвалося близько 30 людей по кожному з них. Також вперше цього року пройде конкурс "Близнюки у вишиванці" - уже маємо 15 зареєстрованих пар, тобто, три десятки людей", - говорить Юлія Яткевич.

Також на цьогорічному святкуванні Дня Незалежності розгортатимуть 100-метровий прапор України, організують виставки рушників, скринь та весільних караваїв, вінків. На всіх гостей чекатиме концертна програма.

Організатори свята пам'ятатимуть про українських військових та роблять цей фестиваль для того, аби в українському інформаційному просторі було більше позитивних новин, говорить одна з організаторок заходу, співачка Анжеліка Рудницька.

"Ми всі знаємо, що Україна знаходиться у стані війни. Тому акценти на всьому, що ми сьогодні робимо, трохи зміщені. Але ми маємо робити те, що робимо, проводити такі фестивалі ще краще, ніж робили раніше. Ми маємо показувати, що є щось наше, що ми любимо, а не символи, які нам нав'язує російська сторона", - каже Рудницька.

Зараз ви читаєте новину «На День Незалежності зберуться близнюки у вишиванках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути