понеділок, 02 липня 2012 10:35

На Андріїївському "поповз" ґрунт: чиновники заспокоюють

На Андріїївському "поповз" ґрунт: чиновники заспокоюють

Можливою причиною зсуву на пагорбі, де стоїть Андріївська церква, є недотримання рекомендацій з облаштування дренажної системи пагорба. Про це заявив головний геолог - начальник геологічного відділу КП "Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт" Василь Боковий після огляду пагорба, пише "Комерсант-Україна".

Біоковий повідомив, що при проектуванні робіт з ними не було погоджено питання про відведення дренажних і поверхневих вод.

"У нас були вимоги щодо збільшення приблизно в півтора рази діаметра системи для прийому води. Але точка зору наших фахівців не була врахована", - заявив Боковий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Андріївському узвозі гратимуть футбол по воді

За його словами, якщо роботи в терміновому порядку не будуть закінчені, то може відбутися подальше обвалення пагорба.

Перший заступник гендиректора заповідника "Софія Київська" Вадим Кириленко стверджує, що роботи по зміцненню пагорба через брак коштів виконані на 70%.

"Після дощів на ділянці площею 3 квадратних метра сповз насипний грунт. Це сталося тому, що роботи по зміцненню пагорба в цьому році не були профінансовані", - заявив Кириленко.

За його словами, за умови повного фінансування зміцнення пагорба може бути завершене протягом двох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після ремонту Андріївський покращав, але туалетів так і немає" - продавець

У свою чергу колишній генеральний директор "Софії Київської" Неля Куковальська, яка покинула цей пост кілька тижнів тому, вважає, що Андріївській церкві ніщо не загрожує.

"Перед Євро-2012 всі поспішали і не зовсім добре утрамбували грунт. Через дощі саме він трохи сповз. Необхідно всього лише закінчити роботи згідно технології", - пояснила вона.

За словами Куковальської, згідно з проектом благоустрою, біля Андріївської церкви висадять кущі й дерева, кореневі системи яких будуть утримувати схил.

Зараз ви читаєте новину «На Андріїївському "поповз" ґрунт: чиновники заспокоюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути