середа, 04 червня 2014 13:51

На Андріївському узвозі продавці зазнають збитків
12

Андріївський узвіз – одне з найпопулярніших туристичних місць в столиці. Тут знаходяться численні музеї та безліч торговельних яток із сувенірами. Проте цьогоріч через події в країні покупців практично немає, говорять продавці.

"Ми голодуємо з осені. Андріївський – вулиця для туристів, і працюєм ми для туристів. А зараз туристів нема. Не думаю, що ситуація скоро вирішиться", - каже продавчиня на вигляд років 50. Торгує штучними вінками, на голові має такий самий. Сфотографуватися у вінку коштує 5 гривень, купити можна від 50 до 150.

"Не буду називатися, не пишіть про мене. Ідіть попитайте далі, але вам нічого нового не скажуть. Нам тут важко", - жінка прикриває клейонкою товар: починається дощ.

На горі Андріївського, біля вулиці Володимирської, торгують картинами. Далі продають шапки-ушанки, футболки, чашки, рукавиці, військову атрибутику: каски, муляжні кулемети, патрони та гільзи. Після подій на Майдані почали продавати футболки з Тарасом Шевченко, Іваном Франко, написами "Путин ПНХ", націоналістичними гаслами та закликами проти москалів.

"Нічого не беруть. Зараз людям не до сувенірів. Цей Путін нам всіх клієнтів відбив. Війна", - каже Людмила. Прізвище не називає, торгує вже близько двадцяти років. На її прилавку матрьошки, розписні тарелі, магніти, статуетки. Серед новинок – магнітики з символікою "Правого сектора", які, також, ніхто не бере.

Нижче – ятки з шарфами, прикрасами, посудом, оберегами, вишитим одягом. Вишиванку можна купити в середньому від 300 до 600 гривень залежно від матеріалу та типу вишивки.

"Це ремесло продаю вже давно. Наша робота – для іноземців. А зараз вони не приїжджають. Раніше багато з Росії було, купували. Зараз не їдуть. Якось перечекаємо", - говорить продавчиня дерев'яного розписного посуду та прикрас.

"Все в пилу від цієї війни. Нічого не беруть. Нашим сувеніри не потрібні, а приїжджих мало. Якщо і є, то гроші на таке не витрачають", - каже продавець сувенірного одягу та магнітів. Чоловікові на вигляд років 45, лузкає насіння, не представляється. Два хлопці та дівчина довго роздивляються товар та купують магніт за 10 гривень – найдешевше з усього, що тут є.

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі продавці зазнають збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути