пʼятниця, 11 липня 2014 19:43

Майдан готується до силового розгону на вихідних
2

Тарас Сеньків
Спартак Добровольський

В суботу 12 липня та неділю 13 липня на Майдані чекають на силові дії з боку МВС і СБУ. Ведеться активна підготовка до протидії. Представники Майдану просять побратимів, що відправилися на фронт, про підтримку й захист.

"Останній місяць у нас щодня провокації з боку силовиків. То пропонують купити зброю, то підсилають п'яних провокаторів з наркотиками. Ми всі ці випадки детально документуємо, провокаторів затримуємо і передаємо в міліцію. І нічого не відбувається, слідство не ведеться, всіх відпускають. Більш того, Ярема оголосив, що всі ці випадки зробили ми. Нещодавно затримали двох міліціонерів, котрі п'яні пропонували купити зброю, вони написали зізнання, їх ніхто не катував, все записано на відео", - повідомив сотник Спартак Добровольський.Те, що відбулось вночі з шостого на сьоме липня, було поголовною спробою розгону Майдану, організованою представниками Кличка і Яреми, зокрема Палатного, вважають представники Майдану. Нападаючі мали втягнути охорону Майдану в силове протистояння, яке дало б можливість міліції знести всі намети.  

"Ті, що прийшли на нашій крові до влади, намагаються узурпувати Майдан. Не хочуть нести відповідальність перед народом. "Самооборона Майдану" — це не особистий бренд Парубія та Турчинова, це ми! Ми тут уже півроку, заради змін, заради майбутнього! Нам брешуть! Нічого не роблять! Не розслідують вбивство Небесної сотні! А тепер називають злочинцями! Ярема став Пшонкою! Більша частина з нас недавно повернулася з фронту на південному сході! Тепер ми злочинці? Так хто нами управляє? Хто сидить на Банковій, в Раді і РНБО? Сепаратисти?" - обурено прокоментував те, що відбувається, сотник Добровольський.

За неофіційними підрахунками, на Майдані постійно перебуває від півтора до чотирьох тисяч озброєних людей. Ведеться активна підготовка до штурму. З регіонів стягується підтримка.

"Ми розуміємо, що Майдан не може існувати постійно в такій формі. Ми розуміємо, що його потрібно трансформувати, ми готові до цього. Ми відкриті до діалогу, але нас не чують. З нами не хочуть розмовляти. Ми заважаємо. Ми запитуємо і вимагаємо звіту у влади. Кому це сподобається? Замість відповідей нас називають злочинцями і хочуть розігнати. Ну спробуйте. Ми готові до конструктивного діалогу, але на силу відповімо силою", - повідомив координатор Майдану Тарас Сеньків.

Зараз ви читаєте новину «Майдан готується до силового розгону на вихідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути