середа, 10 червня 2015 16:00

Літо у столиці почалося із масових розпродажів
7

Фото: Яна Романюк

У столичних магазинах одягу та взуття міжсезонні розпродажі затягнуться до кінця червня. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли продавці в одному з київських бутиків.

"Одяг подорожчав, покупців зараз мало у кожному магазині, - каже продавець Тетяна. – Люди економлять, розуміють, що без нової спідниці чи шортів зараз можна обійтися. Магазини ціни спускають повільніше, ніж зазвичай. На вітринах обіцяють знижки до 50 відсотків, але за півціни продають речі з торішніх колекції. На цьогорічне вбрання ціни впали до 30 відсотків. Зараз важко знайти магазин, у якому нема акцій".

У магазинах відвідувачів небагато.

"У цей час торік до примірочних черги стояли, а тепер зайняті 3-4 гримерки. З клієнтів, які приміряють, тільки один-двоє понесуть товар на касу. Решта поміряє і залишить у магазині, з надією, що у липні-серпні купить цю річ ще дешевше під час розпродажів літньої колекції", - пояснює Тетяна.

Дешевшим вбрання навряд чи стане. У цьому переконаний київський шопер Вадим Сітуха.

"Треба звикати до нових цін, бо дешевшати найближчим часом одяг не буде, - говорить Вадим. – Це не означає, що треба відмовитися від красивого одягу і не слідкувати за власним стилем. Просто потрібно експериментувати. Звертайте увагу на пропозиції від стоків та магазинів вживаного одягу. Там можна натрапити на ексклюзивні речі. Не ігноруйте акції "Другий товар за півціни" або "Третя річ безкоштовна". Не проґавте шанс зекономити під час літнього розпродажу".

Імпортні одяг і взуття подорожчали втричі.

"Магазини змагаються за кожного покупця, тому на прилавках вже почали з'являтися дешевші маловідомі марки одягу, - розповідає шопер. – Покупці теж шукають дешевші замінники, бо не готові платити тисячу гривень за футболку чи півтори тисячі за джинси. Якщо хтось не може відмовити собі у забаганці купити нову сукню, то витратить на неї 3-5 тисячі гривень, але на наступний шопінг вирушить не раніше, ніж за 2 місяці. Суттєво знизилася частота покупок".

Радить не ігнорувати колекції вітчизняних дизайнерів та одяг українського виробництва.

"Наш одяг, на відміну від імпортного, подорожчав усього на 40-50 відсотків і для багатьох є доступним по ціні, - каже Вадим. – У мене є чимало речей, пошитих в Україні. Якість мене тішить. Зараз шанс для нашої легкої промисловості почати розвиватися".

Зараз ви читаєте новину «Літо у столиці почалося із масових розпродажів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути