неділя, 12 липня 2015 14:53

Курйози та несподіванки: п'ять відеосюжетів з життя нової поліції за тиждень

 
 
2 липня Верховна Рада ухвалила закон про створення Національної поліції, наразі документ готується на підпис голові ВР Володимиру Гройсману та президенту Петру Порошенку. Згідно з документом, Національна поліція буде складатися з кримінальної та патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення КОРД (Корпус Оперативно Раптової Дії). Через два дні, 4 липня відбулася урочиста церемонія прийняття присяги особового складу патрульної поліції України і півтисячі нових патрульних поліцейських вийшли на чергування у Києві.
 
Gazeta.ua пропонує вам згадати найцікавіші відеосюжети з першого тижня роботи нової поліції у Києві.
 
5 липня на столичній вулиці Генерала Вітрука продавці влаштували істерику новим патрульним, які спробували їх вигнати з тротуару біля зупинки громадського транспорту по вулиці  у Києві. Парний патруль підходив до продавців та просив їх покинути територію. У відповідь, їм кричали та обзивали. Перехожі розділились на два табори. Одні пітримували дії поліцейських, інші навпаки – підтримували продавців. Їх аргументом було – що всі виживають як можуть. Перші спроби боротьби із вуличною торгівлею не увінчалися успіхом. Зробивши усім зауваження, поліцейські пішли далі на патрулювання. Торговці залишилися на місці.

7 липня, через два дні, на Контрактовій площі у Києві у патрульних стався невеликий конфлікт за участі літньої жінки яка продавала сигарети. Офіцери патрульної служби на чолі з 27-річною Луїзою Сидельниковою, вимагали у літньої жінки показати ліцензію на продаж тютюнових виробів. Жінка у свою чергу запевняла, що дозвіл був, але його дивним чином у неї "забрали". Довгі вмовляння покинути стихійне місце торгівлі увінчались успіхом і жінка почала збирати речі. Цікаво, що більшість оточуючих людей, вступилися за нову поліцію" аргументуючи це тим, що "треба жити за новими законами". А захисники бабусі радили спочатку "розібратися з порушеннями закону" у верхівці влади, а вже потім "боротися з простими громадянами". Відео миттєво стало популярним і дійшло до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який заявив, що "поліція не повинна залучатися до боротьби з несанкціонованою торгівлею"

У той же день, 7 липня в Києві близько 20.30 поблизу недобудованого Подільського мостового переходу, сталася лісова пожежа. Пожежа сталася через необережне поводження з вогнем. Вигоріло близько 6 гектарів лісу. На місце події одразу прибув екіпаж патрульної міліції. 32-річний Роман Жилін з напарником 22-річним В'ячеславом були змушені допомогти пожежникам та мнсникам в гасінні пожежі фактично голими руками, оскільки довжини пожежних рукавів не вистачило для того, щоб гасити пожежу із спецтехніки. При цьому, не шкодуючи форми та взуття чоловіки загасили останні осередки займання у лісі. Пожежники, у свою чергу, просили патрулів не робити цього, бо це не "їхні прямі обов'язки".

7 липня, під час патрулювання району Корчуватого на Видубичах, 32-річний Віталій Богданенко близько 20.20 отримує виклик на пляж. Там пес покусав чоловіка. За 7 хвилин патрульні на місці. Їх зустрічає постраждалий молодий чоловік з перебинтованою рукою. Звинувачує чоловіка з пришвартованого неподалік теплоходу в тому, що той натравив собак. Дві німецькі вівчарки гуляють без ошийників теплоходом. Зустрічає поліцейських чоловік у легкому алкогольному сп'янінні. Представився Олегом. Розповів, що постраждалий ліз на теплохід без дозволу а звинувачення у травлі відкидає. Патрульні склали протокол. Причини конфлікту вияснятиме слідство.

Крім серйозних викликів, інспектори часто потрапляють у курйозні ситуації. Так, 7 липня, під час чергування квадрату навколо парку ім. Пушкіна у Шевченківському районі столиці 25-річного Богдана Петрусенка та Артура Мертункаєва, 29 років не на жарт перелякали молоді люди. Під час креативної фотосесії у парку хлопець з компанії для задуманого кадру ліг на тротуарі, а його подруга обвела контури тіла чоловіка білою крейдою. Фото мало б інсценізувати труп чоловіка під час слідчо-опертивних дій. В цей же час  з дерева поруч працювала фотограф. Працівники патрульної служби кинулись до хлопця, але той встиг підняти голову і сказати, що все добре і це лише всього-на-всього фотосесія.

Зараз ви читаєте новину «Курйози та несподіванки: п'ять відеосюжетів з життя нової поліції за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути