четвер, 02 червня 2016 10:35

Кличко взяв участь у Чиказькому форумі глобальних міст світу

Кличко взяв участь у Чиказькому форумі глобальних міст світу
Фото: kievcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті Чиказького форуму глобальних міст світу. Йшлося про можливість допомоги в запровадженні інновацій у транспортній системі Києва та залученні інвестицій у розвиток інфраструктури української столиці.

"Символічно, що проблему глобальних міст ми обговорюємо саме в Чикаго. Термін "глобальне місто" з'явився зовсім недавно, в 1990-ті роки, коли було сформульовано низку гіпотез чому виникли такі міста", – сказав Кличко.

"У світі багато міст з багатомільйонним населенням, але далеко не кожне глобальне. В Україні поки що немає глобальних міст. А Чикаго - одне з найбільших глобальних міст світу, де розташовані великі корпорації, що звідси керують фінансами і ресурсами. У мене є амбіції і Київ має потенціал у Східній Європі, аби стати найбільшим глобальним містом регіону. Цим обумовлена моя присутність тут, а також – бажанням перейняти досвід, як правильно вибудувати модель глобального міста", – зазначив мер Києва.

У програмі форуму Віталій Кличко обговорив співпрацю з мерами Чикаго Рамом Емануелем та Варшави – Анною Гронкевич-Вальц, поспілкувався з колегами з інших країн.

Кличко й Емануель підписали спільну декларацію міст-побратимів щодо розвитку дружніх зв'язків між Києвом та Чикаго.

"Чикаго – місто з добре організованою транспортною структурою. Має потужну муніципальну транспортну компанію. Тільки на наземному транспорті перевозять понад 1 мільйон пасажирів за день. Як розповів Рам Емануель, такий стрімкий і успішний розвиток міського транспорту розпочався після інноваційної реорганізації. Для Києва такий досвід сьогодні цікавий і корисний", – підкреслив Віталій Кличко.

У Чикаго міський голова Києва відвідав українську католицьку школу Святого Миколая, зустрівся з членами правління Selfreliance Ukrainian American Federal Credit Union та представниками Американсько-єврейського комітету.

Зараз ви читаєте новину «Кличко взяв участь у Чиказькому форумі глобальних міст світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути