вівторок, 05 липня 2016 15:56

Кличко презентував відновлені сходи на Володимирській

Кличко презентував відновлені сходи на Володимирській
Фото: kievcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті відновлених гранітних сходів, що виходять на вулицю Володимирську, на території Національного музею історії України.

Віталій Кличко зазначив, що кожен киянин хоче, щоби наше місто виглядало гарним, сучасним і водночас зберігало свою історію і архітектуру. А територія Національного музею історії України, розташованого на Старокиївській горі, – це унікальне місце історичної спадщини, яке поєднує залишки захисних валів міста Володимира, фундамент Десятинної церкви, залишки фундаменту княжих палаців – Град Володимира. Тож у квітні на засіданні проекту спільної дії "Зробимо разом" була обговорена ініціатива щодо благоустрою території музею історії. Станом на сьогодні, у рамках першої черги благоустрою, окрім відновлення гранітних сходів, вже укріпили підпірну стіну схилу, відновили гранітний паркан з чавунними вставками, який відділяє фундамент Десятинної церкви від вул. Володимирської, відновили старовинні ліхтарі. Реконструкцію всієї території Національного музею України заплановано завершити до кінця серпня.

Мер подякував меценатам за внесок у збереження історичної спадщини Києва, зокрема відновлення сходів. Адже сходи були реконструйовані у рамках соціального проекту "Зробимо разом", до участі в якому столична влада для благоустрою міста залучає меценатів.

"На початку 2000-х років мені надійшла пропозиція долучитися до відновлення Михайлівського собору і відреставрувати скульптуру Архістратига Михаїла, захисника нашого міста. Я до сьогодні з задоволенням проходжу з дітьми повз Михайлівський Золотоверхий і говорю: "Ми зробили внесок, щоби відновити собор і скульптуру Архістратига Михаїла", – зазначив Кличко. – І таке прагнення має бути у кожного з нас – робити простір навколо кращим і гарнішим. Адже Київ – це місто, в якому ми живемо і в якому житимуть наші діти й наступні покоління. Потрібно берегти нашу історичну спадщину і любити своє місто не тільки на словах", – наголосив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що найближчим часом будуть відкриті нові сходи з Пейзажної алеї до урочища Кожум'яки.

Зараз ви читаєте новину «Кличко презентував відновлені сходи на Володимирській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути