середа, 23 жовтня 2013 08:00

Київрада має намір взяти кредит під держгарантії, щоб розрахуватися за метро "Теремки"

Київрада має намір взяти кредит під держгарантії, щоб розрахуватися за метро "Теремки"
Фото: ua.comments.ua

На сесії 23 жовтня Київська міськрада повинна "дати добро" на залучення коштів для метро під державні гарантії. Якщо політична ситуація не завадить столичним депутатам прийняти це рішення, то КП "Київський метрополітен" зможе розрахуватися з метробудівцями за вже виконані роботи з продовження Куренівсько-Червоноармійської лінії до Одеської площі і будівництво станції метро "Теремки". Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації Євген Водовозов.

- Продовживши Куренівсько -Червоноармійську лінію до Одеської площі, ми покращуємо транспортну ситуацію не тільки в Голосіївському районі, а й в центрі Києва. Відкриття станції "Теремки" розвантажить проспект Глушкова та вул. Васильківську від маршруток , які їдуть з боку Вишневого, Боярки, з південних і західних регіонів. У цілому наша стратегічна мета - зробити так, щоб транспорт з міст-супутників та інших регіонів не направлявся в центр столиці. Потрібно перехоплювати пасажиропотоки на в'їзді в Київ і перенаправляти в метро, - розповів Євген Водовозов.

За його словами, одна з умов подальшого розвитку метрополітену - це суворе виконання фінансових зобов'язань перед підрядниками.

- Ми запропонували Київраді на сесії розглянути питання про те, щоб дозволити Департаменту транспортної інфраструктури міськадміністрації залучити 500 мільйонів гривень під гарантії держави. Таким чином, метрополітен отримає кошти, щоб розрахуватися з метробудівцями за вже виконані роботи , тільки за такої умови ми зможемо продовжувати співпрацю з розвитку метро в столиці . У більшості фракцій міськради немає заперечень по цій пропозиції . Єдина загроза - це наміри деяких політиків в черговий раз спробувати блокувати роботу Київради. Якщо ці спроби увінчаються успіхом, тоді за долю метро вже ніхто не поручиться. Так само, як і за рішення ще півсотні питань життєзабезпечення міста, які складають порядок денний сесії, - говорить Євген Водовозов.

Згідно з проектом рішення Київради, кредит буде залучатися під державні гарантії на 5 років під не більше ніж 10 % річних.

Зараз ви читаєте новину «Київрада має намір взяти кредит під держгарантії, щоб розрахуватися за метро "Теремки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути