понеділок, 16 березня 2015 17:20

Кияни бояться інфляції, тому продовжують скуповувати техніку
5

У покупців користуються популярністю мультиварки, хлібопічки та пральні машини
Фото: Яна Романюк

У київських магазинах продовжують піднімати ціни на техніку. Покупці віддають перевагу інтернет-магазинам, де кавоварку, пилосос, телевізор чи комп'ютер можна замовити дешевше.

"Долар дешевшає, а техніка продовжує дорожчати, - говорить Оксана Дорош, менеджер одного зі столичних інтернет-магазинів. – У нас вартість техніки записана у доларах, тому ціни змінюються щодня. Все залежить від того, скільки коштує долар".

За словами менеджера, кількість покупців стала набагато менше.

"Якщо до і після 14 лютого і 8 березня добре продавалися телефони, планшети і ноутбуки, то тепер продажі впали на третину, - пояснює Дорош. – За вчора тільки через мене замовили холодильник, два планшета, ноутбук і пилосос, сьогодні купили хлібопічку, два телефони і телевізор. Більшість просто телефонує, цікавиться, яку посудомийку чи пральну машину краще обрати, а замовляє на сайті чи в магазині, де таку зараз продають по акції".

У столичному "Ашані" вибирає м'ясорубку киянка Анна Ковальчук.

"Хотіла купити Zelmer, але у березні вона подорожчала на 800 гривень, - розказує Анна. – Зараз вагаюся між Saturn і Kenwood. Хочеться купити якісну і надійну, але й з економити. Шкодую, що не придбала до кризи".

У магазині "Фокстрот" киянин Ігор Калініченко замовляє хлібопічку Gorenje.

"З дружиною хотіли її купити перед Новим роком, коли замовляли тут посудомийну машину, - каже Ігор Михайлович. – Тоді коштувала 1,5 тисячі, а тепер 2,5. Але грошей забракло. Тепер мушу переплачувати. Якщо хліб у квітні подорожчає до 20 гривень, будемо пекти свій".

Йде біля посудомийних машин.

"Взяли у грудні вузеньку Bosсh за 5 тисяч гривень, а тепер вона 11, - говорить Калініченко. - Гривні обезцінюються. Боїмося інфляції, тому вкладаємо гроші у техніку. Хоч і в техніку вкладати не вигідно. Але вдома тримати гривні ще безглуздіше".

Зараз ви читаєте новину «Кияни бояться інфляції, тому продовжують скуповувати техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути