вівторок, 21 травня 2013 15:38

"Каштани- політичні мотиви для дискримінації Попова," - радник голови КМДА

"Каштани- політичні мотиви для дискримінації Попова," - радник голови КМДА
Фото: soli.com.ua

Два варіанти розглядають у Київській міській державній адміністрації, де могли підмінити саджанці каштанів "Бріотті", що посадили на вулиці Хрещатик. Або каштани підмінили італійці, у яких ми закуповували саджанці, або, що найімовірніше, це сталося вже в Україні, каже Олександр Мазурчак, голова КМДА.

Нагадаємо, сьогодні у ботанічному саду імені Олександра Фоміна оголосили результати експертиз каштанів, котрі були висаджені на Хрещатику 10 квітня. З 285 саджанців, тільки 2 є сорту "Бріотті". Вислідити звідки дерева хочуть за допомогою ґрунту з-під коріння. Таким чином визначать італійські це каштани, чи вирощені в Україні.

''Питання в тому, де могла бути така підміна. Чи то з італійської сторони була завезена така партія, чи підміна була зроблена вже у нас, в Україні. Зараз розслідуванням займається прокуратура. Справа в тому, що у італійців - фірма солідна, плантації величезні, і на міжнародний скандал нариватися їм навряд чи захотілося б. Перед закупівлею, ми провели тендер, який виграло фірма ''Професійний садівник''. Ця компанія мала поставити Києву саджанці. У нас є три версії подій: в української фірми була змова з італійцями на поставку не тих дерев; підміна була зроблена вже в Україні і третя версія – політичні мотиви для дискримінації Попова,''- розповів він.

Закуповувались каштани у італійській фірмі. Усього накупили на 980 тисяч гривень. Місту каштани обійшлися в 450 тисяч гривень, решту дала приватна компанія. Тепер дерева пересадять на інші вулиці Києва, а "Бріотті", квітучі рожевим кольором, закуплять заново.

"Ця ситуація наштовхнула нас на створення експертної ради, яка буде опікуватись каштанами Києва. Вони дивитимуться за станом дерев у місті, підказутуватимуть. У нас до цього гроші не виділялись на озеленнення міста, тепер їх будемо використовувати більш ефективно. Так збираємось повернути славу Києва як міста каштанів," - додав Олександр Мазурчак.

Після експертизи виявилось, що 18 дерев є сорту ''Баумана'', 11 – ''Глобра'', інші – звичайний білий каштан. Через даний інцидент планується звільнити керівника Шевченківського управління "Київзеленбуду" Віктора Цимбалюка. Також, за перевірку взялась прокуратура столиці.

Зараз ви читаєте новину «"Каштани- політичні мотиви для дискримінації Попова," - радник голови КМДА ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути