вівторок, 25 вересня 2012 10:37

Генеральний директор Київського зоопарку Олексій Толстоухов звільнений з посади

Генеральний директор Київського зоопарку Олексій Толстоухов звільнений з посади
Віталій Черняховський

Генеральний директор комунального підприємства "Київський зоологічний парк загальнодержавного значення" Олексій Толстоухов 21 вересня 2012 року звільнений з посади. Про це повідомив головний координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру "Форум".

"21 вересня був останнім днем ??роботи Олексія Толстоухова в Київському зоопарку. В цей день він вивіз особисті речі з кабінету. Разом з Олексієм Толстоуховим звільнилися: заступник генерального директора Київського зоопарку з організаційно-господарських питань Євген Долженко, заступник генерального директора Київського зоопарку з економічних питань Марія Кіцька, начальник юридичного відділу Микола Марчук, начальник загального відділу Світлана Бочковська", – розповів В. Черняховський.

Як зазначив В. Черняховський, на посаду генерального директора Київського зоопарку Київська міська державна адміністрація (КМДА) збирається призначити Євгена Кирилюка, який раніше вже був генеральним директором зоопарку ще при колишньому Київському міському голові Олександрові Омельченку.

"У серпні 2005 року Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти керівників Київського зоопарку і Київміськдержадміністрації, в тому числі проти генерального директора Київського зоопарку Євгена Кирилюка http://kommersant.ua/doc/598696. Керівники зоопарку незаконно здавали в оренду його землю, а голова КМДА Олександр Омельченко затвердив незаконний договір про оренду земельної ділянки", – нагадав В. Черняховський.

Як повідомляє прес-центр "Форум", інформація про те, що Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти керівників Київського зоопарку і КМДА, з'явилася на сайті Міністерства внутрішніх справ України в серпні 2005 року. Керівники зоопарку звинувачувалися в тому, що, перевищуючи службові повноваження, без згоди господаря землі – Київської міської ради, – передали в якості внеску в спільну інвестиційну діяльність Міжнародного консорціуму "Країна мрій" право на безкоштовне користування територіями зоопарку строком на 49 років. Після цього, за інформацією МВС, договір про оренду був незаконно погоджений головою КМДА Олександром Омельченком. Ці звинувачення зроблені за матеріалами перевірки зоопарку, яку проводила Державна служба по боротьбі з економічними злочинами МВС України. У ході перевірки працівники служби встановили, що держава недоотримала прибуток у вигляді податку на землю.

Зараз ви читаєте новину «Генеральний директор Київського зоопарку Олексій Толстоухов звільнений з посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути