вівторок, 02 лютого 2016 19:27

Екс-керівник штабу АТО заперечив оточення українських військ у Дебальцевому
5

Підполковник Василь Зубанич, командир 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади
Фото: Gazeta.ua
Колишній керівник штабу АТО Олександр Сирський

У Дебальцевому українські війська не були в оточенні. Про це заявив колишній керівник штабу АТО генерал-майор Олександр Сирський на брифінгу у Києві 2 лютого, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Оточення передбачає повне припинення будь-якого постачання, забезпечення і зв'язку з тими підрозділами й частинами, які перебувають в оточенні. До моменту виходу з Дебальцевого ми мали постійний зв'язок. Але так, були труднощі із забезпеченням", - сказав Сирський.

Він також зазнчив, що понад 19 тисяч бойовиків протистояли українським військовим під час боїв у Дебальцевому.

"Станом на лютий 2015 в секторі "С" було приблизно 4600 українських військових, їм протистояло 19 тисяч російсько-терористичних військ", - сказав Сирський.

"Для нас утримання Дебальцевого - це був ключовий момент, який відтягував фактично всі сили противника. Після проведення там боїв більше серйозних та масштабних наступів противника не було. Тому що вони понесли великі втрати. Якщо можна порівняти значення, то це схоже на оборону Сталінграду під час Другої світової війни. У цих боях були знищені основні боєздатні сили противника", - підкреслив екс-начальник Генштабу.

"Я не вважаю, що рішення на відхід було прийнято запізно. Задачу ці частини, які відходили, виконали повністю", - додав він.

Під час брифінгу відбулась дискусія між спікерами та військовими. Останні запитували, хто винен у великій кількості загиблих у "Дебальцевському котлі".

"Відповідальність несе кожен командир бригади. Дані щодо втрат невдовзі будуть опубліковані. Їх ніхто не приховує", - відповів Сирський.

Нагадаємо, українські військовослужбовці вийшли з Дебальцевого 18 лютого 2015 року. У Генштабі повідомили, що там загинуло 66 військових, поранили 300. У полон бойовиків потрапили 9 українських військовослужбовців.

Раніше повідомлялось, на Дебальцевському плацдармі проти сил АТО воювало 19-тисячне військо.

Зараз ви читаєте новину «Екс-керівник штабу АТО заперечив оточення українських військ у Дебальцевому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути