вівторок, 12 серпня 2014 05:45

Біля столичного метро "Шулявська" встановили безкоштовну барабанну установку
13

Фото: Володимир Мукан

У Києві встановили барабанну установку біля "Кофейбусу", кав'ярні у старовинному автобусі ЛАЗ, неподалік метро "Шулявська". На барабанах безкоштовно міг пограти кожен, хто хотів і вміє це робити.

До кав'ярні на колесах поприходили молоді музиканти. Вони по черзі грали на барабанах, деякі з них відпрацьовували на інструментах свої навички.

"Я граю на аматорському рівні. Побачив оголошення про таку акцію "Вконтакте", - розповідає Андрій Василець. – На жаль, я не маю барабанної установки, тому хотілося б, аби такі заходи були якомога частіше. Приємно, що всім, хто вміє грати на барабанах, дають безкоштовно каву".

Музиканти поставили перед барабанною установкою скриньку для збору коштів на дитячий будинок Святошинського району.

"У мене вдома стоїть електронна барабанна установка. Вона передає звук на навушники. Завдяки такій системі я не заважаю сусідам по будинку. Однак мені більше подобається грати на справжніх барабанах, як ці. Так можна вижати більше драйву", - каже Стас Істомін, член гурту "Вордлес".

Організатор акції Вадим Навроцький побачив безкоштовні барабанні установки у центральній частині Мілану. Вирішив подібну традицію запровадити і в Києві.

"Хочеться ось такими рішеннями надати місту чогось особливого – щоб це була одна з його родзинок, - розповідає Вадим Навроцький. - Пограти на барабанах приємно і хлопцям, що вміють це робити, і перехожі із задоволенням послухають музику. Крім того, тут, на Шулявці, немає поблизу житлових будинків. Тому гучний звук у вихідний день нікому не заважає".

Барабанну установку Вадиму Навроцькому надала одна столична база для репетицій.

"Володя, що там працює, як почув, для чого мені потрібні барабани, дав безкоштовно. Хоча інші за таке просили більше тисячі гривень. Приємно, коли люди йдуть назустріч у таких справах. Думаю ставити барабани біля "Кофейбуса" щонеділі. Також планую, крім барабанів, пропонувати і бас-гітари".

З березня біля кав'ярень Вадима Навроцького стоять фортепіано.

"Я став шукати піаніно по оголошеннях й збирати їх. Ставлю ці музичні інструменти під "Кофейбуси", щоб люди могли пограти. Приємно, що своє перше піаніно нам подарував Богдан, який під час Майдану грав на фортепіано перед бійцями "Беркуту". Він інколи заходить до "Кофейбуса" й грає на інструменті".

Зараз ви читаєте новину «Біля столичного метро "Шулявська" встановили безкоштовну барабанну установку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути