Ексклюзиви
вівторок, 11 листопада 2014 12:52

Яким буде свято Нового року в Києві

Яким буде свято Нового року в Києві
Фото: tvi.ua

Новий рік-2015 у Києві зустрінуть за новими традиціями і у новому форматі, розповіла під час прес-конференції Ганна Старостенко, заступник голови КМДА. Відкриття новорічних свят відбудеться 19 грудня, каже вона:

"Новорічні свята розпочнуться 19 грудня відкриттям резиденції Святого Миколая у Національному заповіднику "Софія Київська". Цьогоріч буде новий формат і нова локація. Зважаючи на минулорічні події, святкування переїжджає з Майдану. Хочемо провести свята в українському форматі, але вплести це у європейську канву. Важливо, що цьогоріч ні копійки не буде витрачено з бюджету. Фінансування свята здійснюватиметься за рахунок благодійників, приватних компаній тощо", - каже Старостенко.

На території Софії буде три локації, розповів Ігор Добруцький, засновник Folk Ukraine, один із організаторів цьогорічних святкувань.

"Перша локація - це кімната Святого Миколая. Там проводитимуть майстер-класи, уроки добра - перший такий урок проведе перша леді Марина Порошенко. Друга локація представить 20 дизайнерських ялинок і 30 новорічних композицій від кращих дизайнерів та флористів з усієї України. Третя локація - сама Софійська площа", - каже Добруцький.
На Софійській площі буде розташовуватися і головна ялинка країни, яка цьогоріч буде живою.

"Окрім ялинки, на площі буде багато цікавого. Ковзанка, Мала Резиденція Святого Миколая, міні-зоопарк, ярмарок. На ярмарку не продаватимуть алкогольні напої, окрім глінтвейну", - каже Добруцький.

"Урочисте відкриття заплановане 19 грудня, на День Святого Миколая, на 17:00. Протягом години гостей розважатиме цирк "Кобзов" із унікальною програмою. У нас є домовленості, що до 18:00 по центру Києва не горітимуть святкові вогні. А о 18:00, коли на сцену вийде чи президент, чи мер, тоді ілюмінація одночасно увімкнеться по всій центральній частині міста, запалать ялинку, це транслюватимуть на кількох екранах", - говорить Ігор Добруцький.

6-7 січня, на Різдво, у Києві відбудеться і зимова "Країна Мрій", каже її організатор Олег Скрипка:

"Думаю, це буде перший український Новий рік. Раніше, усі ці роки, новорічні свята були змаганням між американським Санта-Клаусом і радянським Дідом Морозом. Нині це буде український образ - образ Святого Миколая. Ми хочемо започаткувати нові традиції. Наприклад, щоб у мішок до Святого Миколая діти могли покласти свої побажання, що вони хочуть отримати у подарунок. Також я пропоную поставити Древо бажань на Софійській площі - це для дорослих. Ще один важливий момент - щоб святковий гала-концерт проходив не тільки 31 грудня, а і 1 січня. Тому що завжди ми відзначали, чомусь, тільки 31, а наступного дня, початок року, у нас у всіх був якимось депресивним", - каже Олег Скрипка.

Серед святкових заходів цього року також передбачені забіг Святих Миколаїв, святковий концерт естрадно-симфонічного оркестру "Київ Класик", Фестиваль Льодяних скульптур, Фестиваль ілюмінації, конкурси.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде свято Нового року в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути