пʼятниця, 09 жовтня 2015 10:35

12 причин завітати на Фестиваль китайської культури #madeinchina
1

На цих вихідних, 10-11 жовтня, в Києві відбудеться Фестиваль китайської культури #madeinchina, гості якого зможуть ближче познайомитися з історією і традиціями Піднебесної.

12 причин завітати на Фестиваль китайської культури #madeinchina

1. Відвідати справжню чайну церемонію
На великій чайній церемонії можна буде безкоштовно скуштувати зелений, червоний, білий, жовтий, улун і чорний чаї, а також познайомитися з традиціями споживання чаю і дізнатися, що таке "чаша справедливості", "срібні нитки", "гайвань" та "чахай".

2. Навчитися азам китайської каліграфії
Китайські ієрогліфи багатозначні та одні з найскладніших. Їхнє значення залежить від вимови, інтонації та місця розташування у стовбчику. На #madeinchina окремою зоною будуть мовні майстер-класи та уроки каліграфії. Також можна буде дізнатися у фахівців, що означає ваше татуювання ― назву лапші чи стародавню мудрість.

3. Взяти участь у чемпіонаті з пінг-понгу
Настільний теніс був винайдений у Великобританії, але найбільшого поширення набув саме в Китаї, де став національною грою. На фестивалі китайської культури ви зможете взяти участь у чемпіонаті з пінг-понгу серед любителів та виграти призи. Або ж просто взяти безкоштовні уроки у професійних тренерів.

4. Насолодитися виставкою китайського живопису
Китайська художниця Шаотін Чи представить на події роботи, виконані аквареллю в традиційній для Піднебесної техніці. Китайський живопис або Гохуа, як його стали називати у XIX столітті, має велику культурну цінність та цікаву історію. В ньому є свої особливості. Так, носієм кольору є китайська туш, розтерта на порох і розведена водою. Туш дає багато відтінків чорного — від найслабшого сірого до вугільно-чорного. Відтак лише уява глядача допомагає здогадатися, що чорне листя насправді є зеленим, а сірі квіти — рожевими. Окрім усіх відтінків чорного, в цьому виді живопису використовують і яскраві акварелі.

5. Познайомити дитину з культурою Піднебесної
Для маленьких гостей організатори разом з Інститутом Конфуція готують майстер-класи, присвячені ремеслам та традиціям стародавньої країни.

6. Зробити перші кроки в бойових мистецтвах
Кращі школи бойових мистецтв навчать відвідувачів найважливішим прийомам Іцюань, Цзянь та Ушу, а на показових виступах представлять стародавні бойові вчення.

7. Запустити повітряного змія
Саме Китай є батьківщиною повітряних зміїв, тож не дивно, що організатори #madeinchina вирішили влаштувати змагання з цього виду розваг.

8. Зіграти в традиційні настільні ігри
В ігровій зоні гості фестивалю ‪#‎madeinchina‬ зможуть потренувати пам'ять, увагу і логічне мислення в традиційних китайських настільних іграх ― го, маджонг і доміно.

9. Дізнатися більше про Фен-шуй, мову та подорожі Китаєм
Інтернет переповнений псевдокитайськими мудростями та порадами, які з радістю перепощують користувачі соціальних мереж. Завдяки знавцям культури Піднебесної на фестивалі #madeinchina ви нарешті зможете розібратися, де ― стародавня мудрість , а де ― вигадка школяра!

10. Послухати китайську музику
Протягом усього фестивалю гості події зможуть послухати традиційну та сучасну китайську музику в записі, а також живе виконання мелодій на гуцині.

11. Дізнатися про історію Китаю
На фестивалі #madeinchina буде представлено історичний проект, який розкаже про життя та досягнення китайців від давніх давен до сьогодення. Не менш важливою частиною заходу є показ фільмів про Китай. Ці кінострічки підготував та адаптував Інститут Конфуція, єдиний офіційний навчальний заклад КНР в Україні. Картини, присвячені культурі, мистецтву та історії Піднебесної, не були показані широкому загалу.

12. Скуштувати страви китайської кухні
Найпопулярніші заклади вуличної їжі приготують для відвідувачів найсмачніші страви китайської кухні. Ну а для любителів української кухні діятимуть кілька закладів з більш звичними для киян наїдками.

Як доїхати?
Дістатися до ТРЦ "Атмосфера" (Столичне шосе, 103) можна:
від ст. м. Видубичі ― автобусом №43 або маршрутками №43-к і 567.
від ст. м. Теремки ― маршруткою №576.

Крім того, у дні фестивалю курсуватиме безкоштовний автобус: від ст. м. Видубичі до ТРЦ "Атмосфера" (щогодини з 11:00 до 20:00) та у зворотному напрямку (з 11:30 до 20:30).

Вхід вільний. Деталі на сторінці https://www.facebook.com/events/1620580901530290/

Зараз ви читаєте новину «12 причин завітати на Фестиваль китайської культури #madeinchina». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути