вівторок, 15 листопада 2016 17:35

Підлога з різних матеріалів розділить дім

Підлога з різних матеріалів розділить дім
Фото: 1001melo4.ru

Зонування квартири можна підкреслити. Якщо у місцях, які призначені для кухні, вітальні чи дитячого куточка покласти різні матеріали на підлогу. Однак, з'єднувати різні елементи треба правильно, бо неякісне стикування може призвести до зіпсуття дороговартісного покриття.

Як поєднувати різні матеріали між собою пише ladnydom.pl.

Керамічна плитка чудово поєднується з камінною - з граніту, сланцю та травертину. Водночас, при з'єднанні з деревом можуть виникати складності. Дерево більш чутливе до впливу температури та вологості. Під їх впливом набухає та викручується. Найбільш вразливою є паркетна дошка, більш стійкі - дерев'яні панелі. Якщо дерев'яні матеріали не матимуть вдосталь місця для того, щоб посунутись під впливом вологості, або від того, що по них ходять, можуть зіпсуватися.

Найкраще, щоб усі матеріали на підлозі творили одну лінію назовні. Однак це не завжди виходить, так як бувають різної висоти. Наприклад, висота паркету складає 15-22 мм, мозаїки 8-10 мм, камінні плитки - 10-40 мм, товщина клею на підлозі зазвичай складає 2-4 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві фарби в інтер'єрі поєднують теперішнє та минуле

Зазвичай керамічну та камінну плитку укладають першою. Дерев'яні розміщують тоді, коли завершено усі роботи, де є вологість - завершено бетонування, побілка стін. Бетонна основа має мати 3% вологості, а гіпсова 1,5%.

Поєднання між матеріалами не обов'язково покривати. За сучасними технологіями достатньо залишити між ними щілину 1-2 мм. Однак слід мати до уваги, що туди буде потрапляти пил. Щоб подбати про ідеальну чистоту, можна закрити щілини матеріалом, який не надто кидається в очі.

Для покриття щілин використовують алюмінієвими пластинами, які накладають зверху, можна використати пасма з корку шириною 2-5 міліметрів, та вставити їх між боками різних елементів, або шпаклювати поліуретановими масами.

Зараз ви читаєте новину «Підлога з різних матеріалів розділить дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути