субота, 09 грудня 2023 02:20

Як скинути кілограми зимовими вечорами: корисні поради

Як скинути кілограми зимовими вечорами: корисні поради
Перед новорічними святами можна скинути зайві кілограми. Фото: ukranews.com

Під Новий рік і Різдво багатьом хочеться скинути зайві кілограми.

Але далеко не всім відомо, що зробити це можна за допомогою кількох теплих напоїв. Вони також багаті корисними речовинами, а приготувати їх можна з простих інгредієнтів, не докладаючи особливих зусиль, пише Times of India,

Вода з лимоном і медом

Потрібно змішати теплу воду з соком половини лимона і чайною ложкою меду. Лимон є хорошим джерелом вітаміну C і може допомогти поліпшити обмін речовин. Мед додає природну солодкість і містить антиоксиданти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці купують більше алкоголю - дані статистики

​​Чай з корицею​

Додайте паличку кориці або мелену корицю в гарячу воду. Кориця може допомогти регулювати рівень цукру в крові та контролювати тягу до їжі. Вона надає чаю теплий, заспокійливий смак.

Куркума

Потрібно змішати порошок куркуми з теплим молоком. Для аромату додайте щіпку чорного перцю і трохи меду. Куркума має протизапальні властивості, а чорний перець може покращити засвоєння куркуміну, активної сполуки куркуми. Цей напій заспокоює, його можна пити перед сном.

​​Зелений чай​

Залийте листя зеленого чаю або пакетик зеленого чаю гарячою водою на кілька хвилин. Зелений чай містить антиоксиданти і катехіни, які сприяють зниженню ваги за рахунок прискорення метаболізму. Він також має низьку калорійність.

Імбирний чай

Відваріть нарізаний імбир у воді, процідіть і за бажанням додайте трохи меду. Імбир має протизапальні властивості і може допомогти поліпшити обмін речовин. Він також може допомогти в травленні.

До Нового року ціна на продуктовий кошик значно зросте. Індекс інфляції, або індекс споживчих цін, в Україні у серпні становив 98,6%, у вересні – 100,5%, тож спостерігається тенденція росту. Про це йдеться в огляді інфляції від Мінекономіки.

Зараз ви читаєте новину «Як скинути кілограми зимовими вечорами: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути