субота, 27 квітня 2024 22:15

Як пофарбувати великодні яйця і не забруднити руки: запам'ятайте цей лайфхак

Як пофарбувати великодні яйця і не забруднити руки: запам'ятайте цей лайфхак
Трюк з милом, який не дасть забруднити руки під час виготовлення крашанок Фото: pinterest

Незабаром українці святкуватимуть Великдень. Обов'язковим атрибутом свята є крашанки.

Є безліч способів, як пофарбувати яйця. Але як це зробити, щоб не забруднити руки та що робити, якщо така прикрість вже сталась, а відмити фарбу важко. Gazeta.ua розповість кілька перевірених способів, коли в рукавичках фарбувати не зручно.

Як захистити руки від фарби

Перед початком роботи ретельно намильте руки милом. Дочекайтесь, коли повністю висохне. А вже потім беріться до розфарбовування яєць. Якщо руки забруднили, то будь-яка фарба змиватиметься без тертя і зайвих зусиль.

Якщо руки вже у фарбі

Спробуйте відмити фарбу за допомогою теплої води з милом. Також можна використовувати мило-скраб з абразивними частинками.

Змити фарбу допоможе зубна паста. Нанесіть трохи зубної пасти на плями від фарби на руках. Втирайте її в шкіру, роблячи зворотно-поступальні рухи, щоб змити фарбу. Продовжуйте, доки на руках не залишиться слідів барвника. Ополосніть руки або витріть паперовим рушником.

Сода та оцет. Ополосніть руки у воді. Налийте в миску трохи білого оцту і змочіть у ньому чисту ганчірку для миття посуду. Витріть нею руки. Повторіть ще кілька разів. Якщо плями не зникли, використовуйте харчову соду. Нанесіть невелику кількість на руки та потріть їх. Якщо це не допоможе, ви можете спробувати чергувати кроки з оцтом та харчовою содою або змішати їх разом на руках та потерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пофарбувати яйця куркумою: покроковий рецепт від фудблогера

Допоможе також соняшникова олія. Налийте на невеликий шматок тканини чи бинта трохи звичайної соняшникової олії та повільними рухами втирайте її у забруднені місця.

Так ви не пошкодите шкіру, зробите легенький масаж та просто відчистите фарбу. Потім треба протерти руки вологою серветкою, тоді добре промити теплою водою з милом, витерти рушником і нанести зволожувальний крем.

Бережіть руки. Не шкодуйте серветок. Забарвлене яйце знімайте з ложки серветкою, складеною в два-три шари. Після приготування мийте руки з милом.

Яйце здавна символізує життя, родючість, відродження. А ще наші пращури вважали його символом Сонця. Саме через це яйце зайняло особливе місце у народній обрядовості. У тому числі великодній. Тому й з'явилася традиція фарбувати та розписувати яйця на Великдень.

Існує багато способів зробити великодні крашанки оригінальними та красивими. Але усе залежить від фантазії. Найкращі методи фарбування пасхальних яєць та матеріали, якими можна замінити штучні барвники, зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як пофарбувати великодні яйця і не забруднити руки: запам'ятайте цей лайфхак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути