понеділок, 04 лютого 2013 11:57

"Від тупоту коней татарських воїнів тремтіли Русь і Європа" - татари оголосили 2013-й роком Батия

"Від тупоту коней татарських воїнів тремтіли Русь і Європа" - татари оголосили 2013-й роком Батия
Фото: elite-home.narod.ru

2013 рік  оголошений активістами союзу татарської молоді "Азатлик" роком монгольського хана Батия. За задумом націоналістів, фігура середньовічного завойовника, відомого своїми спустошливими походами на Русь, повинна підняти "дух і національну самосвідомість татар".

У нинішньому році націоналісти планують влаштувати на честь Бату-хана серію публічних святкових акцій. Як пояснив лідер союзу татарської молоді "Азатлик" Наіль Набіуллін, активісти його організації мають намір відзначати військові перемоги полководця так, як це належить робити на будь-якому святі - з прапорами і традиційним тюркським комісіями замість алкоголю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монголи в армії Батия становили заледве 20 відсотків

"Ми хочемо через особистість Бату-хана згадати і нагадати татарам про періоди великої історії, коли від тупоту коней татарських воїнів тремтів від страху весь степ, Русь і Європа, - говорить лідер татарських націоналістів. - Хочемо показати міць і силу татарського духу, татарської зброї".

Крім того, активісти союзу мають намір вести широку просвітницьку роботу, організовуючи конференції та вечори, присвячені Батию, а також налагодивши випуск календарів, кухлів, брошур, значків й іншого з його зображенням та інформацією про підкорювача російських міст як героя татарської нації.

Зараз ви читаєте новину «"Від тупоту коней татарських воїнів тремтіли Русь і Європа" - татари оголосили 2013-й роком Батия». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути