четвер, 04 лютого 2016 17:15

Верховна Рада змінила 175 назв міст і сіл

Верховна Рада змінила 175 назв міст і сіл

Верховна Рада в рамках декомунізації ухвалила Постанову "Про перейменування окремих населених пунктів та районів", на мапі України з'явилося 175 нових назв замість топонімів радянського періоду. Про це повідомляє Інститут національної пам'яті.

На Донеччині перейменували місто Артемівськ на місто Бахмут і відповідно змінив назву район, місто Красний Лиман на Лиман, місто Дзержинськ на Торецьк, місто Іллічівськ на Одещині на Чорноморськ, місто Червонозаводське Лохвицького району Полтавської області на Заводське.

Також відсьогодні остаточно змінили комуністичні назви 6 смт, 163 села та селища. Найбільше - 44 населених пункти - у Харківській області, на другому місці - Донецька область, 33 населених пункти, за нею – Чернігівська, 25 населених пунктів. Загалом 175 назв.

Нові назви були запропоновані місцевими громадами та підтримані Українським інститутом національної пам'яті.

Володимир В'ятрович, голова Українського інституту національної пам'яті, висловив упевненість, що парламент завершить перейменування у передбачені законом строки.

Нагадуємо, що в рамках реформи декомунізації нові назви замість радянських тоталітарних топонімів мають отримати 943 населені пункти України. 4 лютого Верховна Рада України ухвалила рішення щодо перших 175 міст та сіл.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада змінила 175 назв міст і сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути