пʼятниця, 11 березня 2016 17:00

В Шотландії археологи виявили середньовічне поселення

В Шотландії археологи виявили середньовічне поселення

Поселення Кедзоу (Cadzow) було відкрита знову в ході модернізації автомагістралі M74 в Південному Ланаркширі, Шотландія. Археологи виявили сотні об'єктів, які зображують місцеве життя більш як 1000 років тому. Рідкісне археологічне відкриття включає в себе середньовічні монети, кераміку і гральні фішки. Деяка інформація про місцезнаходження села була відома, але археологічні розкопки не проводилися. Знайдене поселення датується 10-11-м століттям нашої ери і знаходиться недалеко від парку Стратклайд. Про це повідомляє Ancient Origins.

Археологи розкопали дві великі будівлі. Відомо, що в 14 столітті село Кедзоу було частиною приходу Гамільтона. Камінний хрест, який стоїть на перехресті доріг, дає зрозуміти , які частини цієї території були незаселеними. Хрест був перенесений в парафіяльну церкву Гамільтона в 1925 р. Дві середньовічні структури стояли поруч із пам'ятним каменем. За словами Кевіна Муні, директора розкопок, вважається, що одна зі структур розташовувалася дуже близько до хреста. Досліджені будинки, можливо, мали деякі релігійні зв'язки, але ця теорія досі потребує більшої кількості аналізу.

Відкриття також непересічне із-за знайдених дев'яти монет, які були виявлені в одному місці. На думку дослідників, цілком можливо, що люди думали, що залишивши монету їм пощастить, тому цей аргумент говорить на користь релігійної функції місцевості. Крім цього, вони виявили частини кісток тварин, фрагменти люльок для куріння і більше 200 уламків середньовічної кераміки, що датується 15 століттям. Археологи також виявили два ігрових предметів. Один з них викарбуваний з каменю, а другий являє собою округлий керамічний елемент зеленого кольору, їх могли використовувати в середньовічній грі.

Зараз ви читаєте новину «В Шотландії археологи виявили середньовічне поселення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути