четвер, 15 травня 2014 11:21

В Польщі розкопали могилу вбитого вампіра
2

Фото: budni.kz

Польські археологи розкопали в місті Камень-Поморський могилу людини, похованої як вампір. Похоронений, ймовірно, жив в 16 столітті, але відсутність яких-небудь речей в могилі затруднює встановлення точної дати поховання.

Автор: budni.kz
 

Поховання було знайдене під час розкопок давнього кладовища поряд з міською церквою. Деякі деталі знахідки змусили вчених згадати про обряд поховання вампірів. Так, в нозі померлого виявили кілок. Як відомо, усіх, кого підозрювали у вампіризмі, після смерті прибивали цвяхами або кілками до землі, щоб вони не могли встати з могили.

З тією ж метою їм вибивали зуби, а на їх місце вставляли камінь.

"Спочатку ми думали, що він переніс поранення в ногу, - сказав керівник розкопок Славомир Гірка Каменський. - Але вивчивши землю під останками, ми зрозуміли, що кілок був вбитий вже коли тіло лежало в труні". Також у роті черепа не було зубів, замість них лежав шматок цеглини (для запобігання зростанню іклів).

Вчені час від часу натикаються на поховання вампірів, і в Польщі у тому числі. Вважається, що в області Камень-Поморського досить багато подібних могил. Місцеві жителі вірили, що погані люди після смерті могли перетворюватися на вампірів. Тому перед похованням груди їм проколювали ножем або кілком. Також вампіром міг стати, згідно з давнім віруванням, представник інтелігенції, аристократії, священик.

Автор: budni.kz
 
Зараз ви читаєте новину «В Польщі розкопали могилу вбитого вампіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути