пʼятниця, 11 березня 2016 11:30

В Національному музеї історії України покажуть "живу історію"

В Національному музеї історії України покажуть "живу історію"

13 березня о 15:00 в Національному музеї історії України відбудеться виставка "Жива історія: вбрання та побут Давньої Русі".

Історична реконструкція - одна з цікавих і важливих складових вивчення давніх часів. Вона дозволяє не просто сухо описати події, що давно лишилися на сторінках літописів, але в буквальному сенсі відчути себе частиною тієї далекої епохи.

Для достовірного відтворення життя давніх часів потрібно з'єднувати матеріали як різних наукових дисциплін, так і експериментальні підходи. Саме це дозволяє досягти автентичності у відображенні давно минулої доби.

У рамках діючої виставки "Жива історія: вбрання та побут Давньої Русі" відбудеться відкрите обговорення найрізноманітніших аспектів давньоруського побуту – від зброї та обладунків, прикрас до питань давнього будівництва човнів та відтворення тогочасної мови.

Доповідачі:

Представники клубу історичної реконструкції Яр Тур, історики та археологи, з університету Шевченка, інституту археології НАН України, лінгвісти, що займаються питаннями давньоруської мови.

Деталі події у facebook.

Зараз ви читаєте новину «В Національному музеї історії України покажуть "живу історію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути