понеділок, 04 лютого 2013 14:47

У Китаї знайшли комплекс гробниць віком 1,3 тис. років

У Китаї знайшли комплекс гробниць віком 1,3 тис. років
Фото: zhelezyaka.com

Китайські археологи виявили в районі Памірського плато на заході Китаю комплекс з 102 гробниць, 40% з яких виявилися дитячими похованнями, повідомляє Xinhua.

У гробницях дослідники знайшли дерев'яні труни з людськими останками, різноманітну керамічну і мідний посуд. Загальна площа комплексу, що знаходився на 20-метровому підвищенні, становить 1.5 тис. кв. м. За словами китайських фахівців, вони були здивовані такою великою кількістю дитячих останків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці розкопали береги "Моря смерті"

Археологи планують провести додаткове дослідження для того, щоб розкрити причину, чому померло так багато людей в такому юному віці. У похованнях було також знайдено велику кількість посуду, виготовленого з баштанних культур. Частина цього начиння була покладена в труну разом з покійними.

Раніше подібних поховань на території Синьцзян-Уйгурського автономного району не знаходили. Археологи припускають, що комплекс міг бути побудований за часів династії Тан (618-907 рр. н.е.).

Зараз ви читаєте новину «У Китаї знайшли комплекс гробниць віком 1,3 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути