середа, 30 березня 2016 18:30

В Ізраїлі археологи знайшли унікальну мозаїку

В Ізраїлі археологи знайшли унікальну мозаїку

Кольорова мозаїка та інші археологічні артефакти були нещодавно виявлені на території візантійської базиліки в Гуш-Еціон, що на півдні від Єрусалиму.

Відкриття було зроблено командою археологів Хірбета Бурейкута в Мігдаль Оз, котрі виявили візантійську церкву в 1977 році. Нещодавно виявлена мозаїка вказує на те, що церква була побудована в четвертому столітті. Про це повідомляє The Jewish Press.

"Ми почали збільшувати територію розкопок з кінця 2015 року. Метою було з'ясувати, з якого регіону походять знахідки, оскільки досліджувана територія була ізольованою від основних громад в візантійську епоху," - говорить Хаїм Школьник, який вів розкопки .

При розкопках виявили більше п'яти кілограмів виробів зі скла, фрагменти кераміки, близько 50 монет.

Ханна Хізмі стверджує, що церква була побудована в старій печері. "Печера була перетворена в склеп і використовувалась для похованих мучеників. Базиліка мала молитовний зал і притвор. Церква побудована з масивних кам'яних блоків, але можна припустити , що вона закладалась на більш ранню архітектурну основу,"- говорить дослідниця.

"Церква відрізняється за своєю конструкцією від тогочасних традиційних будівель,"- сказав Школьник. " Можливо, її заснували ченці, які прибули з Сирії, як це було поширено в п'ятому столітті. Ми також знайшли докази, що після мусульманського завоювання церква була зруйнована" - зазначає науковець.

Церква діяла ще у 9 ст., але зовсім скоро припинила виконувати свої функції. Відновили церкву мамлюки у 14ст. Базиліку потім знову покинули і лише в 1977 р. археологи провели тут розкопки.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі археологи знайшли унікальну мозаїку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути