середа, 23 грудня 2015 19:25

В Італії знайшли рештки давніх гулянок
3

Залишки тварин
Фото: Laboratory of Sciences Applied to Archaeology, University of Salento (Italy
Выбиток листя на зворотный стороны бруківки
Частини мікенської кераміки знайденої поряд із залишками жертовних тварин.

В Південній Італії археологи виявили артефакти які свідчать про існування вечірок у середземноморській Европі, починаючи приблизно із 1200 р. до н.є. Невелике за розміром в 3 га., але монументально укріплене поселення було розташоване на узбережжі Адріатичного моря біля м. Апулья.

В одній із областей, досліджених кілька років тому, було виявлено найбільший набір кераміки мікенської доби. Серед знахідок були фрагменти посуду, їжі та жертвоприношень. Дослідники припускають, що це було результатом масштабного свята. Аналіз кісток показав, що після вбивства тварин різали на шматки та ховали у землі накриваючи листям та гілками. А товстий шар бруківки із вапняку загерметизував знахідку.

Така процедура ритуалу не належала до мікенської культури, де для жертвоприношення тварин зазвичай використовували вогонь, але історики знаходять деякі паралелі із іншими місцями розкопок періоду бронзи в Південній Італії. Дослідники університету Соленто вважають, що ця знахідка свідчить про багаторічні звёязки між мінойською та мікенською Греціями, принаймні з 1400 р. до н.е.

Зараз ви читаєте новину «В Італії знайшли рештки давніх гулянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути