вівторок, 24 травня 2016 18:30

В Іспанії виявлені наскельні малюнки, яким 14 тисяч років

В Іспанії виявлені наскельні малюнки, яким 14 тисяч років

Наскельні малюнки, віком приблизно 14 тисяч років, виявлені в одній з печер в іспанській провінції Біскайя (автономна область Країна басків).

Археолог Дієго Гарате, який зробив це відкриття, говорить про 70 зображеннь різних тварин в печері в провінції Берріатуа. Печера була виявлена ще в 1934-1935 роках іспанським ученим Хосе Мігелем де Барандіараном. Вік малюнків - приблизно 14 тис. років. Передає УНН.

Археолог пояснив, що відкриття вдалося зробити тільки зараз, оскільки дістатися до потрібного місця досить складно: воно знаходиться на відстані майже 300 метрів від входу в печеру. Крім того, підкреслив археолог, періодично проходи такі вузькі, що доводиться пробиратися по-пластунськи.

На думку Гарате, дане "відкриття є дуже важливим". Він розповів, що в більшості випадків мова йде про зображення бізонів і коней, проте також є кози, олені та інші тварини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ : У Франції оживили скульптури

За словами археолога, дослідження печери буде продовжено. Вчені не відкриватимуть доступ в неї для публіки з міркувань безпеки. Проте всі бажаючі зможуть подивитися малюнки завдяки спеціальній програмі 3D відтворення, над якою працюють вчені.

Нагадуємо, що бронзові скульптури і 20 кілограм давніх монет виявили на місці аварії торгового корабля біля берегів Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії виявлені наскельні малюнки, яким 14 тисяч років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути