пʼятниця, 25 березня 2016 12:00

В інтернеті відтворили спадщину Сирії

В інтернеті відтворили спадщину Сирії

В інтернеті з'явився сайт, на якому можна подивитися на архітектурні та скульптурні пам'ятки Сирії в цифровому вигляді, відтворені за допомогою 3D-технології. Проект має відповідну назву – "Спадщина Сирії". Про це повідомляє ART UKRAINE.

Над сайтом працює агенція "Iconem" разом із Генеральним управлінням сирійських старожитностей та музеїв. Раніше "Iconem" реалізовувала подібні проекти в Афганістані, Пакістані, Італії та інших країнах.

Нині на сайті доступні матеріали про такі пам'ятки, як Велика мечеть Дамаска, амфітеатр Джаблей та руїни поселення Угаріт. Кожна має власну сторінку з історичною інформацією, відео та, власне, цифровими макетами. Нова архітектура та скульптура в 3D завантажуватиметься на портал кожні два тижні до травня.

"Можливість зберегти знання та пам'ять – безсумнівна перевага цифрової археології. Це робить її безцінним інструментом для дослідників, археологів, істориків і для широкого загалу. Це також гарантія того, що ця пам'ять передаватиметься майбутнім поколінням", – впевнений один зі співзасновників "Iconem" Ів Убельманн.

Зараз ви читаєте новину «В інтернеті відтворили спадщину Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути