понеділок, 25 квітня 2016 17:30

В центрі Амстердама знайшли давній єврейський квартал

В центрі Амстердама знайшли давній єврейський квартал

Голландські археологи виявили в центрі Амстердама руїни єврейського району, які датуються XVII століттям. Залишки помешкань, в яких проживали євреї, знаходяться в східній частині міста на вулиці Валькенбург, що на північ від Португальської синагоги.

У крихітних будівлях без вікон проживали по десять чоловік. В ході розкопок було виявлено ритуальний басейн - мікву, без якої не могли обійтися навіть незаможні євреї. Повідомляє The Jerusalem Post.

Це відкриття було зроблено під час будівництва готелю і житлового комплексу. Єжи Гавронский, представник археологічного відділу муніципалітету, зазначає, що люди, які проживали на цьому місці три століття тому, були дуже бідні та жили в тісноті. Ширина вулиць не перевищувала одного метра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи з'ясували меню "Таємної Вечері"

Нагадаємо, що в XVII столітті в Нідерланди переїхали тисячі євреїв, вигнаних з Іспанії та Португалії за часів інквізиції. Вони оселилися переважно в Амстердамі. У 1940 році єврейська громада міста нараховувала не менше 140.000 чоловік, дві третини з яких загинули в роки Голокосту.

Зараз ви читаєте новину «В центрі Амстердама знайшли давній єврейський квартал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути