Ексклюзиви
неділя, 04 квітня 2021 01:13

В античному місті знайшли 30 поховань

В античному місті знайшли 30 поховань
У Туреччині відкопали давній некрополь. Фото: hurriyetdailynews.com

В античному місті Кібіров на території сучасної Туреччини археологи виявили 30 могил.

Розкопки проводили в руїнах великого храмового комплексу. Могили виявили під базилікою. Це вказує на те, що поховання належали представникам еліти, повідомляє Hurriyet Daily News.

Характер поховань свідчить, що тут лежать важливі релігійні діячі.

"Це був один з найважливіших стародавніх міст Туреччини, в якому знаходилося безліч монументальних будівель, побудованих в період з IV століття до нашої ери до VII-VIII століть нашої ери. Розкопки показують, що будівля церкви використовувалося для проведення зібрань", - повідомив археолог Дюзгюн Таркан.

Більшість могил належать християнам. Церква, в якій вони розміщувалися, була зруйнована землетрусом або іншими стихійним лихом. Це була велика прямокутна будівля, розділена на 3 зали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території залізничного вокзалу виявили залишки храму

"Базиліка Кібіров - це добре збережена будівля з дуже монументальними розмірами. Цього року ми плануємо розпочати розкопки в інтер'єрі. Земляні роботи в будівлі плануємо завершити за два сезони розкопок. Це важлива будівля з точки зору документування релігійних перетворень міста", - каже археолог.

На заході Туреччини виявили античні руїни, що нагадують римський Колізей. Амфітеатр знайшли на руїнах міста Мастаура в провінції Айдин. Воно на 80% зникло під землею. Тому добре збереглись до нашого часу. Археологи розкопали лише невеликий верхній шар, але знахідка їх вже вразила.

Зараз ви читаєте новину «В античному місті знайшли 30 поховань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути