середа, 04 травня 2016 17:20

Узбецькі археологи відродять давнє місто

Узбецькі археологи відродять давнє місто

Узбецькі археологи відродять одне з найдавніших міст Центрально-Азіатського регіону - Хазарасп. На території міста продовжується складний процес консервації та реставрації пам'яток архітектури.

Наразі вчені працюють над збереженням міста-фортеці, розташованого в Хорезмі. Для популяризації унікального об'єкта, Хазарасп увійшов у маршрути туристичних компаній. Пише газета "Правда Востока".

Розпочато створення туристичного комплексу та благоустрою території Хазараспського району. Розробляють також і піший маршрут по всьому комплексу. Організовали виставку скульптур "Хазарасп-Калья".

"Перші археологічні експедиції вирушили в Хазарасп в 30-х роках минулого століття, ними керував Яхья Гулямов. У 1958-60-х роках знахідки групи Хорезмської археологічно-етнографічної експедиції дозволили дослідити давню історію міста . Вчені датували знахідки V-IV ст. до н. е.", - зазначає керівник проекту Хорезмської Академії Мамуна, кандидат історичних наук Сергій Баратов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот оглянув затонулий корабель і повернувся із знахідкою

Як повідомлялося раніше, археологи виявили нові артефакти віком понад 1,7 тис. років у Сватові (Пакистан), в провінції Хайбер-Пахтунхва. Серед знахідок десятки скульптур, одна з яких зображує Будду.

Зараз ви читаєте новину «Узбецькі археологи відродять давнє місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути