пʼятниця, 03 липня 2015 13:55

У Львові видатуть фотоальбом до 150 річниці Андрея Шептицького
11

Фото: www.radiosvoboda.ua

Цього року в Україні та світі вшановують 150-річчя від дня народження митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького. До ювілею вперше буде видано фотоальбом "На скелі віри". Світлини розповідатимуть про історію Церкви, родину Шептицьких-Фредрів, митрополита Андрея.

Митрополит Андрей Шептицький не любив фотографуватись і його оточенню, зокрема братові – блаженному Климентію Шептицькому, доводилось докладати значних зусиль, щоб зробити постановочну світлину, а навіть і вдаватися до маленьких хитрощів – зненацька впіймати момент.

Однак попри важкі роки підпілля УГКЦ, нищення документів та архівів, усе ж збереглось досить багато світлин родини Шептицьких-Фредрів.

Світлини розповідатимуть біографію Митрополита, починаючи від дитячих літ Романа Марії Александра Шептицького (світське ім'я митрополита) у родинному селі Прилбичі, що на Львівщині, про його велику унікальну сім'ю, про те, як народилось його монаше покликання.

Численні світлини розповідатимуть про митрополита і як суспільного діяча, який не залишався осторонь державотворчих процесів. У 1941 році Андрей Шептицький написав працю "Наша державність" ("Як будувати рідну хату"). Фотографії, на яких митрополит з дітьми-сиротами, пластунами, лікарями, митцями, підприємцями – свідчення його меценатської праці у всіх сферах життя.

Альбом планують видати у листопаді - до річниці смерті митрополита.

Зараз ви читаєте новину «У Львові видатуть фотоальбом до 150 річниці Андрея Шептицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути