вівторок, 07 червня 2016 09:10

У Києві згадають про Казимира Малевича

У Києві згадають про Казимира Малевича

Протягом трьох днів 9, 10 та 11 червня в Києві відбудеться низка заходів, присвячених Казимиру Малевичу.

До сторіччя "Чорного квадрату", найвідомішої картини митця, 2015 рік у світі було проголошено роком Казимира Малевича. Художник народився у Києві, де він тривалий час творив і викладав. Повідомляє ХМАРОЧОС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідниця виявила мило на полотнах Рембрандта й Ван Ґога

За словами організаторів, Дні Малевича в Києві вирішили провести, аби повернути видатного митця в ментальний простір Києва та відкрити його українцям. Протягом трьох днів відбудуться дискусії, публічні лекції, кінопокази, театральни вистави, які присвячені творчій думці Казимира Малевича.

Події відбуватимуться в різних локаціях, серед яких Мистецький арсенал, Fedoriv Hub, кінотеатр "Жовтень", IZONE та інші. Детальний розклад можна подивитися на сторінці фестивалю у Facebook. Усі події безкоштовні, окрім кінопоказів та екскурсій, за які символічна плата складатиме 25 грн.

Нагадуємо, що Одеському художньому музею вдалося зібрати кошти на реставрацію живописної колекції. Буде відновлено близько 800 полотен, серед яких – оригінали Айвазовського, Врубеля, Костанді, Кандинського, Сомова та інших відомих художників.

Зараз ви читаєте новину «У Києві згадають про Казимира Малевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути