вівторок, 27 листопада 2012 12:58

У Києві презентували книгу про перемогу та смерть УПА

 

26 листопада у київській книгарні "Є" проедставили книгу про бандерівське крило ОУН.

Книга відомого історика Івана Патриляка "Перемога або смерть": український визвольний рух у 1939—1960 роках" є першою в Україні науково-популярною комплексною історією визвольного руху від початку Другої світової війни до 60-х років, коли в лісах лунали останні постріли вояків УПА та підпільників ОУН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степан Бандера відіграв деструктивну роль для ОУН - Яневський

Ця книга — історія покоління, яке змінило уяву про українців. "Книга про те, як створювалася УПА, про методи боротьби армії, яка не капітулювала. "Перемога або смерть!" — під цим гаслом із вірою в серці та зброєю в руках ще десятиліття після завершення Другої світової війни українці боролися проти тоталітарної машини СРСР. Якою була роль вояків УПА в Другій світовій війні і опісля, ким були повстанці, скільки їм було років і чого вони добивалися, і, врешті, чого досягнули — на ці та інші питання дасть відповідь пропонована книга", — пише автор Іван Патриляк.

 

Автор книги — кандидат історичних наук, доцент кафедри новітньої історії України Київського національного університету імені Тараса Шевченка, директор музею історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іван Патриляк. Раніше він опублікував наукову працю, що є його докторською дисертацією — "Встань і борись! Слухай і вір...": українське націоналістичне підпілля та повстанський рух (1939—1960 роки)", яку теж представили на презентації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОУН у Другій світовій шукала співпраці з японцями

Видавці: Центр досліджень визвольного руху, видавництво "Часопис" та мистецька агенція "Наш формат".

Зараз ви читаєте новину «У Києві презентували книгу про перемогу та смерть УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути