пʼятниця, 05 серпня 2016 16:10

У Китаї виявили докази давнього потопу

У Китаї виявили докази давнього потопу

Дослідники знайшли докази масштабного потопу, який стався в Китаї на зорі китайської цивілізації.

Група дослідників на чолі з доктором Ву Цинлуном з Нанкінського університету зуміла відшукати сліди міфічного потопу. Аналіз відкладень дозволив встановити, що стихійне лихо сталося 1928 року до н. е. (плюс-мінус 28 років). Йому передував землетрус, унаслідок якого на річці Хуанхе утворилася природна дамба, що протрималася 6-9 місяців. Її руйнування і призвело до потопу. Повідомляє "Новое Время".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Музеї історичних коштовностей відбудеться квест

Професор Девід Монтгомері з Вашингтонського університету називає це відкриття інтригуючим. За його словами, легенда про Юя Великого виділяється на тлі інших міфів про потоп, присутніх в культурах різних народів.

Відкриття дозволило вченим дізнатися не тільки про саму катастрофу, але і про історію династії Ся. Якщо потоп дійсно дав владу імператору Юю, то і династія виникла орієнтовно 1900 року до н. е. Це на 200-300 років пізніше, ніж вважали. Враховуючи, що історія імператора дійшла до наших часів у вигляді усних легенд, можливість встановити точнішу дату його життя - "велика удача", наголошують дослідники.

Як повідомляли раніше, іранські археологи дістали з дна Перської затоки уламки керамічних виробів епохи правління давньоперсидської династії Сасанідів.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї виявили докази давнього потопу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути