вівторок, 22 березня 2016 13:00

У Британії виявили кладовище

У Британії виявили кладовище

Знайдено скелети 150 воїнів та їхні особисті речі.

Археологи виявили могили з представниками арраської культури, яким понад 2 тис. років. Понад 150 скелетів з особистими речами знайдено в невеликому місті в Великобританії. Повідомляє Barbaricum.

У декількох із 75 квадратних курганів (похоронних камер) знайдено ювелірні прикраси і зброю. Дослідники також побачили скелет зі щитом, який, імовірно, належав вождю воїнів. Знайдено мечі, щити, ювелірні прикраси, брошки, стародавні горщики і 360 бурштинових намистин.

На думку археологів, кладовище датується залізним віком. Дослідники називають відкриття "надзвичайно важливим" і "вражаючим". Раніше археологи виявили в Британії повністю збережене селище бронзового століття. За оцінкою археологів, селище було побудовано в 1000-800 році до н.е.

У селищі знайдені горщики з їжею і зберігся одяг його мешканців. Крім того, археологи знайшли рідкісні скляні намистини, невеликі чашки, миски і банки. За словами дослідників, селище зберіглося настільки добре, що можна побачити навіть сліди людей, які мешкали там.

Зараз ви читаєте новину «У Британії виявили кладовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути