середа, 24 лютого 2016 17:54

Стрічка і рушник - таким буде оздоблення в Українському культурному центрі в Парижі

Стрічка і рушник - таким буде оздоблення в Українському культурному центрі в Парижі

У Києві відбулася презентація проекту-концепції із реставрації будівлі Українського культурного центру в Парижі. Про це повідомляє Vidia.

Проект отримав назву "Український меседж". Його ідея належить українським архітекторам Олегу Волосовському і Дані Косміній.

Нині будівля Центру у стані, що вимагає ремонту. Українці хочуть адаптувати це приміщення для проведення виставок, урочистих прийомів, а також презентації вітчизняних митців перед європейською публікою. Цікаво, що у 70-ті роки в цьому будинку жили зірка світового кіно Ален Делон і одна з найуспішніших актрис того часу Ромі Шнайдер.

Творці проекту ставлять за мету не тільки реставрувати будинок. "Ще одна наша місія – показати на прикладі Українського культурного центру наші можливості. Він може стати майданчиком, який пропагуватиме нас у всіх напрямках – від архітектури, технологій, дизайну до мистецтва ", – кажуть вони.

Оформлення інтер'єру планують доручити найкращим українським дизайнерам. Автори ідеї проекту хочуть оздобити будинок елементами традиційних українських символів, таких як стрічка і рушник.

Зараз ви читаєте новину «Стрічка і рушник - таким буде оздоблення в Українському культурному центрі в Парижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути